Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,267 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Je dovolenka rizikova?

    , Autor: annie1234


    Vo februari som prekonala missed abortion (7+2). Vcera som zistila ze som opat tehotna, mam 30.den menstruacneho cyklu. O 2 tyzdne sa chystame na dovolenku autom do Polska, pricom chceme pochodit viacere mesta cize klasicka poznavacka, kde zostaneme na jednom mieste 2 noci, a tiez ideme na hudobny koncert na stadione, kde mame ale rezervovane miesta na sedenie. Presuny medzi mestami v aute budu trvat okolo 3-4 hodin s tym, ze si budeme robit prestavky. Myslite si, ze tato dovolenka je pre mna rizikova ?
    Absolvovala som i hematologicke vysetrenie po potrate-vsetko bolo ok, ale doktorka mi kazala sa ozvat ked otehotniem aby ma odsledovala.

    Dakujem Vam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaná dovolenka, či koncert nebudú mať negatívny vplyv na, aj tak včasné, tehotenstvo. Nemusíte sa obávať. Realizujte odporúčané vyšetrenia podľa odporúčaní. Užívajte kyselinu listovú v dávke 400ug na deň. Ak už užívate tehotenské vitamíny, napríklad Femibion, nie je potrebné samostatné užívanie kyseliny listovej.