Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Skracujúci sa krčok a progestanelle

    , Autor: LuciaOM

    Dobrý deň, včera som bola na 3D ultrazvuku, kde mi doktor (nie môj obvodný gynekológ) meral krčok a nameral 2,58 cm - týždeň tehotenstva 29+6. V 22tt som mala u toho istého doktora nameraný krčok 3,54 cm. Takže mi predpísal Progestanelle 100mg vaginálne 2-0-3. Môžem bez obáv brať takúto väčšiu dávku, resp. je to potrebné? Moja obvodná gynekologička má dovolenku a nikto mi nedvíha telefón, chcela som sa s ňou poradiť, aby som nebrala niečo bez jej odobrenia, keďže pozná najlepšie môj stav. Na poradňu mám ísť o týždeň, tak by som chcela vedieť či môžem bez obáv ten Progestanelle brať, tak ako mi napísal dotyčný gynekológ alebo počkať do poradne, že čo povie moja obvodná gynekologička. Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užívajte Progestanelle podľa odporúčaní gynekológa. Jedná sa o štandardne predpisovanú schému užívania. Ak bola DCK cca 26 mm a bez funnelingu (vnútorného otvárania sa), nemusíte sa obávať. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani výsledky ďalších vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.