Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 9.2 menstuacia - 29.3 hcg 36

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň,
    Rada by som sa opýtala či je možnosť aby išlo este o zdravé tehotenstvo. 9.2 som mala naposledy začiatok poslednej menštruácie a včera hcg hodnotu len 36. Je mozne, že sa ovulacia posunula až o toľko aby išlo o zdravé tehotenstvo ? Zajtra idem na ďalšie hcg ale zaujíma má či je to ešte možné aby to bolo zdravé.

    V novembri som už raz potratila.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu je ťažké sa objektívne vyjadriť. Pre otehotnenie nie je prakticky potrebná menštruácia. Menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré síce na seba nadväzujú, ale fungujú samostatne a nezávisle od seba. Preto, teoreticky, ak došlo k otehotneniu v posledných dňoch, hodnota beta HCG tomu môže zodpovedať, aj keď podľa opisu je to asi málo pravdepodobné. Dôležité je odsledovať dynamiku beta HCG. Je potrebné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo. Nepoznám však všetky okolnosti, USG nález, ani ďalšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.