Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Germicidny ziaric, vplyv na plod

    , Autor: merryy

    Dakujem,
    moja obava vsak suvisi prave s tym, ze sa jedna o stary typ 'otvoreneho' germicidneho ziarica, ktory sa ma pouzivat bez pritomnosti ludi v miestnosti.
    Nevsimla som si vsak, ze lampa svieti, pretoze bola umiestnena na druhej strane stenoveho vyklenku (bez priameho ziarenia na mna).
    Jaja

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj tak si myslím, že ak aj došlo ku krátkodobému vystaveniu pôsobenia germicídneho žiarenia, navyše bez jeho priameho žiarenia, vplyv na tehotenstvo to mať nebude.

Podobné otázky

  • Germicidny ziaric, vplyv na plod

    , Autor: merryy

    zdravím Vás,
    rada by som sa spýtala, či žiarenie z germicídnej lampy (resp.vdychovanie zrejme malych davok ozonu) môže mať mať škodlivý vplyv na plod. Som v 10 tyždni tehotenstva, nevedomky som strávila pol hodinu v miestnosti, kde bola zapnuta germicidna nastenna lampa. Priamemu ziareniu som vystavena nebola (od ziarica som bola oddelena stenovou prepazkou).
    dakujem za odpoved,
    Jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa nemusíte obávať. V súčasnosti sú už germicídne lampy konštruované na princípe, kedy je UVC žiarenie generované vo vnútri komory lampy a nemá vplyv na zdravie.