Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 4 testy pozitivné

    , Autor: laura73

    Zdravim chcem sa spytat na váš názor.
    Min. Mesiac 7 dni pred MS som mala vecer ruzove krvacanie na druhy den kremové špinenie potom nič 16.mája som dostala MS mam 28 dnovy cyklus v aprili som mala 25 dnovy.
    Po skonceni MS cize od 16 maja do 21 som mala klasicke tahanie v podbrusku mierne krce ani tabletku som si nemusela dat po skonceni MS bolesti mi ostalu tahanie v podbrusku mezvycajny vtok trval par dni a po skončeni ms na 4 den špinenie som mala tahanie v podbrušku ostavajú raz citim tlaky bolesti v lavom vaječníku potom v pravom vaječníku a tlak na maternicu.
    Bola som na steroch vsetko negativné ani zápal .
    30.maja som si spravila na obed tehu test vysiel pozitivny zopakovala som neskor aj ten a este aj vecer rovnake ciarky plus lekaren test 10kovy na druhy den rano zas ciarka ale uz silnejšia bola som na odbere hcg 2.juna negativne . Do dnes mam tahanie v podbrusku prsia bolestive len na dotyk o 5 dni mam dostat moje dni.
    Dnes mam sem tam také bolesti ako v strede cyklu čiže ako keď mam ovulaciu.
    Tehotenstvo môžem vylúčit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test môže byť v istých prípadoch aj falošne pozitívny, napríklad v čase ovulácie. Preto nemá zmysel realizovať tehotenský test skôr, ako na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak bolo vyšetrenie beta HCG negatívne, tehotná s najväčšou pravdepodobnosťou nie ste. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.