Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pupok

    , Autor: Vierk@

    Dobrý deň. Som v 34 týždni tehotenstva,je to moje prvé tehotenstvo.Chcela by som sa opýtať či je normálne že pri pupku strácam cit. Po chvíli sa vráti a objaví sa to kúsok vedľa. Je možné že to je naťahovaním kože?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Napínanie kože vplyvom zväčšujúcej sa maternice na to môže mať vplyv. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Pupok

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor len nadviažem na tú predchádzajúcu tému. V pupku som mala psie chlpy lebo moje psy sú krátkoste ratliky a spávajú so mnou a občas sa mi aj zapichne ich chlp do prsta už sa mi aj stalo že mi to museli vyberať lebo to začalo byť zapálené lebo majú niekde ostré tvrdé chlpy tým že sú krátkoste a majú čierne trvde chĺpky na určitých miestach. občas sa mi dostane ten psi chlp aj do pupku keďže s nimi spím lebo pupok mám do vnútra. Je to iný chlp ako ľudský. Keďže som ich nevedela vybrať prstom lebo boli hlboko vyberala som ich pinzetou vybrala som tri lebo pred tým som cítila bodavu bolesť v oblasti pupka. Ako náhle som to vybrala bolesť ustála no dala som si na tampón vatový dezinfekciu asept a následne bepanten krém pretože som to mala veľmi podráždene a tiez mi odtiaľ vytiekla biela tekutina. Len sa chcem opýtať či takáto manipulácia s pupkom následná dezinfekcia a krém nemôže ublížiť bábätku? Som 8 tt a naozaj sa bojím. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemusíte sa obávať, všetky použité preparáty a prípravky na dezinfekciu nemajú na tehotenstvo žiadny vplyv.

  • Pupok

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý pán doktor chcem sa ešte opýtať som v 8 tt tehotenstva a veľmi ma bolel pupok našla som v ňom zapichnuté psie chlpy tvrdé čierne(mám psov) nedarilo sa mi to vytiahnuť prstom tak som to vytiahla s pinzetou bolesť ustála no vytiekla taká biela nezapachajuca tekutina dala som na to olejček Aviril. Všetko je uz v poriadku len sa chcem spýtať či je dôvod na obavy a či to môže bábätko ohroziť ďakujeme

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa sa nejednalo o psie chlpy, ale o Vaše. No nevidím však žiaden dôvod na obavy. Ošetrili ste si to, ako ste vedeli. Na tehotenstvo to nemá žiaden vplyv.

  • Životnosť spermií

    , Autor: Terka1998

    Dobrý deň prajem, je nejaká pravdepodobnosť ak mi priateľ utrel prostatický sekrét (nie ejakulát) na bruško nad pupok, neskôr sme to utreli do sucha, ale mne kúsok ostalo na prstoch a zaschlo to na nich a asi o 10 minút som si dala prsty (určite som ich mala už suché) do pošvy, že by mohli niečo spraviť? Čítala som že keď to zaschne tak spermie umrú ale nemohlo sa stať že v pošve redehydratovalí alebo niečo? (+mala som aj neplodné dni). Ďakujem veľmi krásne za odpoveď, je super, že existuje takéto fórum s odborníkmi:)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že uvedeným spôsobom mohlo dôjsť k otehotneniu. Dobudúcna sa podobným situáciám snažte vyhnúť.

  • Bolest pupka

    , Autor: Jaja1125

    Dobry den, pan doktor, uz asi 12 hodin ma trapi bodava bolest pupka, nemozem celkom vystreta chodit, pupok je bolestivy aj na dotyk, fom v 28 tt a zacina sa natahovat, uz nie je taky hlboky, moze to byt tym, alebo mam ist k Mudr? Bolest citim aj v noci pri zmene polohy, babatko sa hybe, bez zmeny, inde ma brucho neboli, len pupok.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, rovnako tak aj plod. Bolestivý pupok je v tehotenstve pomerne bežný. Bolesť je najčastejšia v druhom až treťom trimestri tehotenstva, kedy bruško rastie najrýchlejšie. Od cca 26. týždňa tehotenstva je tiež pupok viac viditeľný. Je to spôsobené predovšetkým tým, že Vaša rýchlo rastúca maternica ho tlačí dopredu, preto sa môže zdať, že pupok je vypuklý. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania alebo zhoršenia ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • tehotenske brusko

    , Autor: polariso

    Prepacte ak sa Vam bude moja otazka zdat zvlastna. Som v 21 tyzdni tehotenstva a moje brusko ...teda babatko je stale v podbrusku. Som trosku baculatejsia cize aj sadielka mam viac. Myslite ze budem mat aj ja okruhle tehotenske brusko? Podbrusko je vacsie...zaludok tiez len pupok mi ho predeluje a vyzera to ako by som nebola tehotna ale poriadne pribrata. Kedy naternica prekroci pupok? JE mozne aby sa babo vyvijalo len v podbrusku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    s rastom plodu sa zväčší i maternica a bruško s vám samovoľne zväčší
    s pozdravom