Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolest pupka

    , Autor: Jaja1125

    Dobry den, pan doktor, uz asi 12 hodin ma trapi bodava bolest pupka, nemozem celkom vystreta chodit, pupok je bolestivy aj na dotyk, fom v 28 tt a zacina sa natahovat, uz nie je taky hlboky, moze to byt tym, alebo mam ist k Mudr? Bolest citim aj v noci pri zmene polohy, babatko sa hybe, bez zmeny, inde ma brucho neboli, len pupok.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, rovnako tak aj plod. Bolestivý pupok je v tehotenstve pomerne bežný. Bolesť je najčastejšia v druhom až treťom trimestri tehotenstva, kedy bruško rastie najrýchlejšie. Od cca 26. týždňa tehotenstva je tiež pupok viac viditeľný. Je to spôsobené predovšetkým tým, že Vaša rýchlo rastúca maternica ho tlačí dopredu, preto sa môže zdať, že pupok je vypuklý. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania alebo zhoršenia ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolest pupka

    , Autor: lucka-151

    Dobry den prajem, chcem sa opytat ,bila som na urgente pre velke rezave bolesti mojho pupka a jeho okoli,p.doktor sa vyjadril ze je vsetko v poriadku ,nakolko sa mi dietatko otocilo na koniec panvovy ze ma moze pichat miesto kde ma ulozenu hlavicku.Neviem ci ist aj za svojim gynekologom nakolko ma to stale reze a picha,som v 32 tt.
    Dakujem S pozdravom Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ťažko sa mi je takto vyjadriť. Môže sa jednať len o bolesti súvisiace s rastom maternice a naťahovaním svalov prednej steny brušnej, môže sa Vám tvoriť pupočníková prietrž (hernia) a môže sa jednať aj o podráždené alebo zapálené slepé črevo. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý ďalej zmenežuje ďalší postup.