Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,509 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Cestovanie

    , Autor: Xejka

    Dobry den , mam otazku som v 28tt a bola som na cestach a chxem sa opytat co mozu sposobit otrasy v aute ? Ak idete napriklad na dialnici 130-150 a s vami podskoci? Mkze to babetku ubkizit?dakuujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, plod je v maternici dobre chránený. Ak nedôjde k prudkému nárazu alebo tlaku na brucho a na maternicu, plodu sa nič nestane. Pri cestovaní lietadlom však zmena tlaku môže spôsobiť predčasný odtok plodovej vody.

Podobné otázky

  • cestovanie medzi 33/34tt

    , Autor: Martina Š

    Dobry den, prosim je rizikove/ v pohode cestovat v 33/34tt? Ide o dlhsiu cestu z SK do PL, bud vlakom dokopy 10h alebo autom dva dni po 3h (s prestavkami po 1h). V aute si viem uplne dat na lezmo sedacku a vo vlaku by som teda tiez zaujala taku poziciu. Radsej sa do toho nepustat alebo sa to este da? Dakujem velmi za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, cestovanie v tehotenstve je najvhodnejšie autom, kedy si viete urobiť pauzu podľa potreby. Ak nemáte rizikové tehotenstvo, žiadne ťažkosti a cítite sa na to, cestovať môžete aj vlakom.

  • Tehotenstvo, hematom, let lietadom

    , Autor: Vanessssss


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Cestovanie v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som vedieť váš názor, na cestovanie počas tehotenstva v 1 a 2 trimestri, samozrejme za predpokladu, že tehotenstvo prebieha v poriadku. Ide o cestovanie tak 1 -2x do mesiaca a trvanie cesty ca 7-8 hodín autobusom alebo vlakom. Môžu následkom cestovania nastať nejaké komplikácie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak je tehotenstvo bezproblémové tak cestovať môžete, samotné cestovanie by v prípade fyziologickej gravidity nemalo spôsobiť žiadne komplikácie.