Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor: ba2705

    Dobry vecer.v marci som mala zamlcany potrat a nasledne aj zakrok. Ako dlho po tom by bolo rozumne otehotniet?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodné je počkať od zákroku aspoň 3 mesiace a následne sa môžete začať snažiť otehotnieť.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor: DIDI97979797

    Dobrý deň, dňa 25.01.2024 som potratila dieťa v 20 týždni, chcela by som sa Vás opýtať kedy sa môžeme začať snažiť o ďalšie dieťa, keďže som dostala dve rozdielne odpovedene (1. po dvoch až troch cykloch, 2. po prvom menštruačnom cykle). Dôvodom potratu bola vraj neliečená e-coli baktéria, je možné, že sa to stane znova, reps. dá sa tomu v budúcnosti prredísť, aby sa nič podobné nestalo? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ja tiež vo všeobecnosti odporúčam počkať 2
    až 3 mesiace, aby sa telo dalo ako tak do poriadku, nie len fyzicky, ale aj psychicky. Pred otehotnením je vhodné realizovať si kúru vaginálnymi probiotikami na úpravu vaginálnej mikroflóry. Vhodné bude aj častejšie realizovanie kultivačných vyšetrení pošvy, aby sa predišlo nerozpoznaným vaginálnym infekciám. Kontinuálna dlhodobejšia aplikácia vaginálnych probiotík Vám tak isto neuškodí.

  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor: Iva2

    Dobrý deň. Pan doktor práve som zistila ze som tehotna. Minulý rok som mala missed asi v 9 týždni. Viem ze asi neovlyvnim aby sa to opakovalo. Chcem vás poprosiť o radu. Mám bronch astmu, trochu ma v tomto chripkovom období duši kašeľ. V práci celý čas stojím, či chodím.. Nechcem zostať doma na PN, bojím sa. Podľa vás mám zostať doma na PN alebo chodiť do práce a nerozmýšľat nad ničím? Ďakujem, dúfam ze ste ma pochopil

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste myslieť pozitívne, mnohé veci aj tak neovplyvníte. Ak nekrvácate alebo nemáte iné ťažkosti, nemusíte sa obávať a zostávať na PNke. Pri pretrvávaní ťažkosti s kašľom navštívte pľúcneho lekára alebo alergológa, ktorého navštevujete. Pri akýchkoľvek gynekologických ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.