Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,482 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Menstruacia

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň pán doktor. Chcela by som sa opýtať....od môjho prvého pôrodu prešlo 5 mesiacov mala som spontánny pôrod bez nastrihu bola som sita zvnútra a dosť veľa a zvonku len jeden steh no pri každej menštruácia ktorú doposiaľ mám po malej potrebe cítim palenie vnútra v pošve nieže bolesť ale palenie k svojmu obvodnemu gynekológovy pôjdem ale majú karantenu preto sa obraciam na vás čim to môže byť a ešte jednu otázku taktiež od pôrodu mam problémy z konecnikom po potrebe mam bolesť a svrbenie co mi odporúčate ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy trvá úplné vyhojenie pošvy aj pol roka v závislosti od rozsahu pôrodného poranenia. Odsledujte si to. Obvodného gynekológa odporúčam navštíviť. Čo sa týka svrbenia po stolici, pri pretrvávaní bude vhodné vyšetriť aj stolicu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Cytologické vyšetrenie

    , Autor: Yasmin

    Dobrý deň prosím vás mám otázku mali som nechránený pohlavný styk 22.10. a 4.11 mi robili cytologické vyšetrenie prišla mi sms že všetko v poriadku . Mešká mi však menstruacia je prosím mozne že by videli tehotenstvo na tom vyšetrení? Som po šestonedelí takze neviem či mám rozhádzaný cyklus alebo som znova tehotná

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, cytologickým vyšetrením, teda realizáciou sterov z krčka maternice, sa tehotenstvo nedá vidieť a diagnostikovať. Onkocytologické stery z krčka maternice slúžia na zistenie prípadných bunkových zmien krčka maternice. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Pre potvrdenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Vzhľadom k okolnostiam však môže menštruácia meškať aj z iných dôvodov, nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolest v podbrusku

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý deň pán doktor.mam takú otázku.par dni ma pobolieva v podbrusku je to taka zvláštna bolest ako keď ma nastúpiť menstruacia som v 17.tt.je to moje druhe tehotenstvo.bolest zvykne prist tak navecer. Z manzelom sme zacali mat aj pohlavny styk odkedy mi skoncili nevolnosti.okrem toho ma zvykne aj svrbiet okolo pupka.je to len kvôli tomu ze sa rozsahuje maternica alebo radšej sa mam ozvať môjmu gynekológovi.dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ako ste správne poznamenali, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môže so sebou prinášať občasné tvrdnutie podbruška, pichanie v pošve, pobolievanie po bokoch podbruška, ale aj pocit svrbenia v okolí pupka. Ak boli výsledky vyšetrení doteraz v poriadku a tehotenstvo prebiehalo bez komplikácií, podľa mňa sa nemusíte obávať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Ak sú však bolesti, či tvrdnutie pravidelné a intenzívne, je vhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Mima98

    Dobrý deň . Chcela by som sa spýtať či môžem otehotnieť aj v prípade že mám už rok nepravidelnú menštruáciu a bez pichnutej vyvolavacky mi menstruacia nepríde a netvori sa mi ovulacia teda aj ovulácie testy mám stále negatívne. A čo by ste mi na môj problem odporučili dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť úplne nedá, aj keď za daných okolností je pravdepodobnosť pomerne malá. Pre začiatok je u Vás potrebné realizovať hormonálny profil, gynekologické palpačné aj USG vyšetrenie. Príčin nepravidelnej menštruácie a anovulačnych cyklov (ktoré Vám vie potvrdiť lekár, nie negatívne ovulačné testy, ktoré môžu byt aj falošne negatívne, rovnako tak môže byť ovulácia posunutá) môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • tehotenstvo - alkohol

    , Autor: kristína26

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať na Váš názor, či mohlo požívanie alkoholu poškodiť plod (nevedela som že som tehotná). Posledná menštruácia bola 25-30.7. To, že som tehotná som zistila 3.9, keď mi vyšiel pozitívny test, avšak testy zo 17.8, 22.8 a 24.8 boli negatívne - pre istotu som si ich robila, pretože som vedela že idem na akcie, kde budem piť alkohol. Vyšetrenie u môjho lekára ma čaká až 12.9.
    Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od množstva a druhu vypitého alkoholu. Pre potvrdenie tehotenstva, ako aj vitality, je potrebné navštíviť obvodného gynekológa. V princípe platí zásada "všetko alebo nič" to znamená, že alebo dôjde vplyvom škodlivých látok k potratu, alebo to vplyv na plod nemá a tehotenstvo je úplne v poriadku. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu.

  • Mimomaternicove

    , Autor: micka10

    Dobry den, chcem sa opytat. Mam za sebou mimomaternicove tehotenstvo a znova som tehotna strasia ma ze moze opat ist o mimomaternicove. Posledna menstruacia bola 27.7. mam kratsi cyklus kedze ovulaciu citim tipujem ze bola 6.8. Odber HCG 18.8. bola hodnota 120,dnes 22.8. 932 a stale nebolo vidiet vnutromaternicove tehotenstvo. Moze sa znovu stat ze je to mimomaternicove?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ste vo veľmi skorých týždňoch tehotenstva. Na USG tehotenstvo vidieť ešte nebude. Dynamika beta HCG je v poriadku. Realizácia beta HCG bola priskorá, najmä ak nemáte žiadne ťažkosti. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.