Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • dojčenie a lieky

    , Autor: bernadet

    Dobrý deň, pán doktor,
    chcela by som sa ešte opýtať na liek Isoprinosil - aký odstup musím mať od podania poslednej tablety, kým budem môcť znovu dojčiť? Vopred ďakujem za odpoveď.
    S pozdravom Daniela

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, existuje viacero názorov na kojenie a užívanie Isoprinosinu. Podľa mňa môžete pokračovať v kojení prakticky hneď.

Podobné otázky

  • Dojčenie a lieky

    , Autor: Kristína20

    Dobrý večer, mám zapál močových ciest, prechladla som zo spodu a dojčím. Tak sa chcem opýtať aké tabletky (antibiotika) by ste mi odporučili. Či môžem biseptol alebo zinnat keď dojčím? Alebo by ste mi odporučili nejaké iné? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto na diaľku sa ordinovať antibiotiká nedajú. Je možné, že by postačilo užitie jednorazového antibiotika. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Dojcenie a lieky

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať bolo mi zavedené vnutromaternicoce teliesko. Mám však problém s dlhodobým krvácaním u gynekologicky som bola dnes a po kontrole mi predpísala 2 lieky a to Etamsylat p.o.500mg a Cyclonamine 500mg. Mám však 5 mesačného synčeka ktorého dojcim a s problémami budeme len začínať v pribalovom letáku sa píše že v prípade užívania na ma doručenie prerušiť čo by som nerada gynekologicke budem volať zajtra na kolko už ma po ordinacnych hodinach môže liek zacat brat alebo radšej nie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, obidva lieky sú rovnaké, majú rovnakú účinnú látku, je to prakticky ten istý liek. Dojčiť aj v prípade ich užívania môžete. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.