Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,625 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • 37tt

    , Autor:

    Dobry den, ktory tyzden je povazovany za donoseny dietatka, resp od ktoreho tyzdna?
    37+1 alebo 38+1?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po ukončenom 36. týždni tehotenstva sa berie, že sa jedná o donosený plod. Za pôrod v termíne sa považuje pôrod po ukončenom 37. týždni tehotenstva, t.j. 37+0 a vyššie.

Podobné otázky

  • Mcrovenal v 37tt

    , Autor:

    Dobry den mam probelmy s velmi bolestivymi a navretymi hemoroidmi,som v 37tt. Bola som u koloproktologa u vas v saci a predpisal mi microvenal plus uzovat 2xrano a 2x večer po dobu 5 dni a po tejto dobe 2x rano. V letáku sa pise ze sa nesmie uzivat v tehotenstve a dalsia vec je ze odporucana denna davka je tam pisana 1tabl denne a nesmie sa prekrocit.tak prečo mi dr.odporucil tak vysoke davkovanie a dokonca v tehotenstve.nechcem ublizit akokolvek babatku avsak neviem si predstavit s takym hemoroidom o velkosti 3cm rodiť. To asi bude dost bolestivé a aj rizikove.poradte mi prosim ako sa zachovat a ci to brat vobec.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka chirurgického vyšetrenia, nemôžem a neprináleží sa mi k nemu vyjadrovať. Krátkodobá liečba tohto výživového doplnku plodu nemusí automaticky uškodiť. Skúste si aplikovať Faktu krém aj čapíky, ak ste v 37 týždni tehotenstva, do pôrodu sa to môže upraviť. Keďže som nevidel nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie a okolnosti, je veľmi ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Chvenie dietatka, pohyby

    , Autor: iny

    Dobrý deň,
    som v 37tt, chcela by som sa spýtať.. pohyby dieťatka cítim dobre, no obcas v miestach len kde má hlavičku citim akoby rychle chvenie, kmitanie, je to niekedy aj vidiet. Chcem sa spýtať, či je to normálne? Užívam Magnosolv.
    Ešte 1 otazka, či su vhodne omega 3 (ryby olej z trescej pecene, ktory obsahuje i vitamin A) v tehotenstve aj dojčení?
    Ďakujem, pekny deň.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o čakanie plodu. Takto sa však neviem objektívne bližšie vyjadriť. Omega mastné kyseliny sú vhodné, môžete ich užívať.

  • Prezreta placenta

    , Autor:

    Tak bola som včera na kontrolu u dr. Maly je v poriadku krcok zatvorený prietoky sú tiež okej jedine placentu mam prezretu. Vraj tak ako ju mam teraz v 37tt ju majú žienky v 39tt. Zajtra sa mam hlásiť v nemocnici. Stupeň zrelosti je vraj 2.Termin mam až 25.1. A strašne sa bojím

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v III. trimestri už placenta môže mať charakter typu II. alebo III. Neznepokojujte sa. Ak boli všetky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Od 37. týždňa sa realizujú tehotenské poradne v nemocničnom zariadení, kde plánujete rodiť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Migrena

    , Autor:

    Dobrý den som v 37tt a mam uz druhy den silnú migrenu. Uz som si dala aj dva paraleny a nic nezabralo. Tak uz som siahla po kvapkach algifunu. Zobrala som 15 kvapiek. Potom som sa docitala ze v poslednych troch mesiacoch tehotenstva by sa algifen nemal brat. Moze sa stat nieco babatku? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jednorázové podanie plodu neuškodí, viac ale teraz prípravok neužívajte. Skúste si dať Novalgin.

  • Hrdlo 0,5cm

    , Autor:

    Dobry den chcem sa opytat od 30tt sa mi skracuje hrcok mala som aj liecbu v 37tt to vyzeralo tak ze pojdem lebo hrdlo som mala 0,5cm a odvtedy nic stele je 0,5cm a zatvorene tuhe zajtra mam 39tt a nic ma vsetky priznaky len kontrakcie nesu take caste a plodova voda neodtiekla co mam cakat odtoho lebo smutok ma trapi ze zrazu nechce ist ajked mam este tyzden do teminu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste v 39. týždni tehotenstva, nález máte primeraný. Niekedy pokročilejší nález na krčku môže vydržať aj mesiac, hoci to zo začiatku vyzerá na predčasný pôrod. Nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť.