Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nález Streptoccocus pred pôrodom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím Vás som v 37tt +5d a vo výtere z pošvy mi vyšiel Streptoccocus+ Klebsiela ( aj pociťujem taký diskomfort a pálenie), moja dr. mi predpísala len Fluomizin čapíky, s tým že pred pôrodom mi infúzne dajú antibiotiká. Prosím Vás ak by mi odtiekla hlienová zátka musím ísť do nemocnice na podanie antibiotík? Plánuje sa u mňa klasický pôrod, je to veľké riziko pre dieťa ten nález? Dosť sa toho obávam. Ďakujem Vám vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vylučovanie hlienovej zátky nie je odtok plodovej vody. Nemusíte sa obávať. Hlienová zátka sa môže vylučovať aj niekoľko dní, či týždňov pred porodom. Za týchto okolností nie je potrebné podávať antibiotiká. Ak máte vaginálny diskomfort, aplikujte si Fluomizin podľa odporúčania. Pri podozrení alebo reálnom odtoku plodovej vody sa hláste v nemocničnom zariadení, kde plánujete rodiť. Keďže ste GBS pozitívna, od príjmu na pôrodnú sálu Vám budú až do pôrodu podávané antibiotiká.