Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otvorený krcok

    , Autor: Sýkorka

    Vážený pán doktor,som v 25 tt a na dva prsty otvorená.V nemocnici mi podávajú mag. infúzie asi tretí deň (3x denne)+ progestanelle.Prve dieťa som porodila predčasne v 31 tt.Obcas mám tvrdnutie bruška i také silnejšie,tlak akoby v lonovej kosti,tupé bolesti v podbrusku. Cakaju na výsledky sterov,či nie je infekcia a pod... Myslíte,že je to dostatočná liečba,keď mám pocit,že mág nezaberá?Kedy sa nasadzuje napr. Atosiban,Ventolin? Možno budú robiť serklaz.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zahájenie liečby Atosibanom, prípadne zahájenia kortikoidnej prípravy, je na posúdení lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná. Vnútrožilová liečba má začať hneď ako je to možné po stanovení diagnózy hroziaceho predčasného pôrodu. Ste v týždni tehotenstva, ktorý je hraničný čo sa týka rozlíšenia hroziaceho potratu a predčasného pôrodu. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani výsledky vyšetrení, ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach sa nebojte pýtať službukonajúcich lekárov, ktorí majú k dispozícii všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť k stavu.

Podobné otázky

  • Tabletky polygynax

    , Autor: Anina2326

    Dobrý deň , mala som vypísané tabletky polygynax som v 35 tt a mám otvorený krčok len sa bojím sa si tu tabletku dať či to nejak ohrozuje bábätko keďže je krčok otvorený ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, plod je chránený plodovými obalmi, neohrozuje ho to. Užívajte predpísané lieky podľa odporúčania. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.