Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Potrebujem poradit

    , Autor:

    Dobrý deň termín pôrodu mám 11.1.2020 poslednu menstruaciu som zabudla viete mi poradiť krdy k otehotneniu došlo podľa usg 22.5.2020 som bola v 6w3d dakujem velmi krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k otehotneniu došlo pravdepodobne niekedy okolo 7.4.2020.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer prajem v stredu som bola u môjho ginekologa a on my zobral krv alebo mendez my meskal 14dni hneď na druhý deň som volala o Výsledky a my povedal ze HCG mam 688 mam to brat že môžem byť tehotná potrebujem poradiť ďakujem

  • Rada

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcem vas poprosit o vasu radu ja som vam uz pisala ale tak potrebujem poradit ja som v 16 tt v pond mi dr povedal ze mam mykozu mala som riedke biele vytoky sem tam zlty naordinoval mi clotrimazol v stredu rano som mala krvave vytoky dr hned ze prestat s liecbou, streda stvrtok som mala pocas dna oranzovy vytok vcera vecer a dnes riedky ako predtym obcas svrbenie ved to sa musi preliecit dr ze nemam jest sladkosti kt ani nejem mne vadia tie vytoky mozem uzit estw par dni clotrimazol aj ked povedal ze prestat neako sa to musi riesit mne vytoky vadia som 16 tt a vravel ze placenta je este nizko, moze mi ten clotrimaz ublizit a hlavne dietatu ked ja neviwm ako to mam riesit a tie oranzove mozu byt po tom clotrimazole? Tak lekar je taky opatrny ak nieco sa udeje uz mi nic nenapise prosim vas o vasu radu dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, môžete si skúsiť aplikovať aj vaginálne výplachy Clogin alebo Rosalgin, užívať vaginálne probiotiká. Ak Vám Clotrimazol spôsobil ťažkosti, alebo mal vedľajšie či nežiadúce účinky, neužívajte ho ďalej.

  • tehotenstvo a mykozy

    , Autor: tehulka

    Dobry den,
    potrebujem poradit v otazke mykoz pocas tehotenstva.Mam chronicke mykozy,lekar mi po tretom mesiaci tehotenstva nasadil Macmiror.Potom opakovane este 3 krat.Cize 4x antibioticka liecba,mimochodom nezabrala.Dnes mi zahlasil,ze stale ma liecit nemoze a ze ked to bude akutne,mam si dat mast Fungicidin...Prosim vas,teraz som v 25 tt,maju lieky Macmyror nejake negativne ucinky na plod/dieta?Mam vycitky,ze som vobec tie lieky brala.Lekar mi totiz najskor vravel,ze infekcia moze vyvilat predcasny porod a ublizilo by to dietatku viac ako lieky...Mozu tieto lieky sposobovat plodu v brusku nejaky diskomfort?citi to?Ja som dnes povedala lekarovi,ze uz ziadne lieky nechcem,naco reagoval v zmysle,ze ma respektuje.Ale aka je teda ale ta spravna cesta,to som sa nedozvedela.
    Dakujem velmi pekne za relevantnu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Macmiror je možné užívať aj počas tehotenstva, nemusíte sa obávať. Čo sa týka samotnej liečby, neviem, v akom rozsahu máte mykózu a či Vám spôsobuje subjektívne ťažkosti. Niekedy podľa výsledku kultivácie a hlavne klinických príznakov sa vaginálna mykóza prelieči až po pôrode, resp. po skončení laktácie, kedy sa môžu užívať aj antibiotiká, ktoré by sa počas tehotenstva alebo kojenia užívať nemali. Aktuálne skúste aplikovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, skúste aj vaginálne probiotiká. Možná je aj liečba Candibene krémom, ktorý nie je počas tehotenstva jednoznačne kontraindikovaný a v prípade nezabratia Macmiroru je to možnosť liečby.

  • tehotenstvo

    , Autor: zuzana2548

    Dobry den chcela by som sa opytat som po samovolnom potrate ktory sa stal bo february bola som v 3 mesiaci. Potratila som koli velkej krvnej zrazenine ktora praskla a zobrala aj dietatko. Kyretaz nebola potrebna ja som v anglicku a tu maju ku vsetkemu iny postup. Ale moja otazka je ze ci je velka pravdepodobnost ze by som otehotnela po potrate aj keby manzel do mna priamo neejakuloval len pocas styku ze by vylucil nejake spermie a ja by s9m ostala tehotna. Potrebujem poradit pretoze po potrate som este 6 tyzdnov krvacala a teraz som mala prvu menstruaciu ktora trvala 3 dni ale bolo to skor len take silnejsie spinenie ako menstruacia. Uz par dni pocitujem nevolnost v zaludku a nechut do jedla bolesti krizov mam tiez a som naladova. Ale ked som si dnes robila tehotensky test tak jednu chvilku sa my zdalo ze tam vidim slabu ciarku a potom ze nie. My mame 11 rokov nechraneny styk a nikdy sme nemali ani najmensi problem a ani strach ze som nechcene otehotnela. Mame jednu dcerku ale ta bola planovana a aj druhe babatko o ktore sme prisli bolo planovane a chcene. Ale je mozne ze je zena po potrate plodnejsia a moze otehotnie aj ked partner priamo do nej neejakuluje? Nikdy sa nam nic podobne nestalo. A ak som tehotna je mozne ze by som mala slabe krvacanie a tehotensky test by este nic neukazal? Potratila som 24 februara potom som este 6 tyzdnov krvacala a teraz 16 maja som dostala to spinenie ale len na 3 dni? Je to skor ze mam nejaky problem zdra otny alebo to skor vyzera na tehotenstvo? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobru den
    otehotniet samozrejme mozte aj za malo pravdepodobnych situacii, aj po potrate, teh.test zopakujte
    ak opakovane v casovom odstupe bude negativny o tehotenstvo sa nejedna
    špinenie môže byť aj pri tehotenstve, to s graviditou v zásade súvisieť nemusí.
    S pozdravom