Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Potrebujem poradit

    , Autor: Matea

    Dobrý deň termín pôrodu mám 11.1.2020 poslednu menstruaciu som zabudla viete mi poradiť krdy k otehotneniu došlo podľa usg 22.5.2020 som bola v 6w3d dakujem velmi krásne

Podobné otázky

  • Macmiror Complex 500

    , Autor: Petruša02839

    Dobrý deň potrebujem poradiť mam slabo zelený výtok ktorý mam nepravidelný raz ten výtok príde o 2 dní niekedy o 1 deň a trvá iba pol dňa alebo iba večer. Včera som volala môjmu gynekológovi ktorý mi prepísal macmiror complex 500 som v 7tt bez toho aby som išla na nejakú prehliadku aby ma skontroloval. Používam Progestanelle ráno a večer vkladám. Neviem či mám ten liek používať alebo radšej nie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu si myslím, že sa jedná o kvasinkovú infekciu. Skúsiť si môžete aplikovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a vyskúšajte Canesten alebo Candibene vaginálne tabletky a následne si realizujte aspoň 10
    dňovú kúru vagiálnymi probiotikami. Macmiror je vhodnejšie aplikovať po ukončenom I. trimestri, najlepšie najskôr po 12. týždni tehotenstva.

  • Dieta

    , Autor: Danka42

    Dobry den. Potrebujem poradit ohladom tehotenstva a dietata. Kamaratova zena posledna menstruacia 25.11.2018 ale on vie s istotou ze pohlavny styk mali len 25.12.2018 ,10.1.2019 krvnym testom potvrdene tehotenstvo. Dieta narodene 29.8.2019 . Otazka je moznost ,ze by to dieta nebolo jeho? Je tam plnych 9m tehotenstva? Dieta bolo plne donosene. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vždy, ak dôjde k nevere, je možné, že dieťa môže byť nemanželské. Ak bola posunutá ovulácia, ktorá prebiehala v čase menštruácie, v tom prípade by bola štandardná dĺžka tehotenstva prekročená o viac ako týždeň. Pre jednoznačné potvrdenie otcovstva je vhodné realizovať genetické testy.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Nothing

    Dobrý deň. Chcem sa spýtať. V jeden mesiac som mala dvoch partnerov. (Áno veľmi nezodpovedné, priznávam a mrzí ma to no nezmením to.)
    Zostala som tehotná a mám neistotu. Potrebujem poradiť viac menej vedieť odpoveď.
    Prvý nechránený pohlavný styk s prvým partnerom bol 12.09 a bol len raz, jednoducho moja nezodpovednosť. menzes mi však začal buď ešte v ten večer, alebo 13.09. Nie som si istá ktorý deň presne.
    Druhý nechránený pohlavny styk s ďalším partnerom som mala 26.09. Bolo to však viac krát aj za deň asi tri dni, lebo potom odišiel do práce. Odvtedy sme priatelia.
    Mali mi prísť krámy v októbri, ale neprišli mi. A vtedy som si spravila tehotenský test: vyšiel pozitívny. Ten druhý partner však je súčasný priateľ a na bábätko sa teší a ja som znepokojená, lebo nie som si istá a sklamať ho nechcem.
    Neviem síce s určitosťou povedať, ale ak si dobré spomínam doktorka mi povedala presný deň odkedy som tehotná a spomenula ten týždeň, kedy som bola s tým druhým.
    Za odpoveď Vám vopred pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste dostali menštruáciu v deň, alebo deň po nechránenom pohlavnom styku, tehotenstvo je nepravdepodobné. Podľa opisu si myslím, že ste otehotneli ku koncu septembra.

  • hnedý výtok

    , Autor: Michaela95

    Dobrý deň potrebujem poradiť posledná menstruacia 22.6 a posledný nechránený sex 5.7 prvý tehotensky test 12.7 negatívny a predpokladaná menstruacia 19.7 a 20.7 test pozitívny od 22.7 mierne spinenie najprv ruzovkasty výtok potom hnedý návšteva gynekológa 30.7 nasadený duphaston spinenie skončilo trvalo to cca týždeň a teda od 8.8 znova spinenie ktore je dosť intenzívnejšie než to pred tým 10.8 prvý usg gynekol videl malu bodku povedal že si mysli že to je toto ale nevyzerá to podľa neho dobre že bud je vývoj zastavený lebo sme to zle vypočítali, alebo mimometernicove ale keďže to videl v maternici mysli si že toto je najmenej pravdepodobne a riadil sa poslednou menštruáciu a to je 22.6 cize podľa nej by som mala byt v 6-7 tt nasadil mi k duphastonu aj ascorutin a moja otázka je šanca že som ešte len niekde v 3-4tt a krvácanie súvisí s uhniezdovanim ? Bolesti mám len sem tam ale neni to nič hrozné. Prosim potrebujem počuť názor druhého doktora. Dôverujem tomu svojmu ale nejde mi to do hlavy, je tam šanca že malinké sa ešte len začne vyvíjať? Čo sa týka iných tehotenských príznakov od 10.8 mám mierny pocit na zvracanie inak dovtedy som nemala nič. A pokial to vyzerá zle napr mimomaternicove kedy treba spozornieť a utekať do nemocnici pri masívnom krvácaní alebo pri bolestiach som cela zmetena odpoved gynekológa na tieto otázky boli čo má byt to bude. Ospravedlňujem sa za dlhy text ale naozaj som už v koncoch so psychikou a strachom stále keď idem na wc a či neuvidím ďalšiu krv. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali posunutú ovuláciu alebo nepravidelný cyklus, je celkom možné, že ste iba vo včasnom štádiu tehotenstva, ktoré nie je na USG ešte vidieť. Špinenie do 16. týždňa je spojené najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi spojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Čo sa týka príznakov mimomaternicového tehotenstva, treba spozornieť pri náhle vzniknutých bolestiach v podbrušku, či silnom krvácaní, kedy je nutné navštíviť najbližšie nemocničné zariadenie a gynekologickú pohotovosť. Možností ďalšieho vývoja je niekoľko, áno, je možné, že tehotenstvo skončí potratom, treba však myslieť pozitívne. Je potrebné stav sledovať, rovnako tak aj USG nález a dynamiku beta HCG. Pokračujte v nasadenej liečbe a odporúčaniach Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Zuzkaeli

    Dobrý večer prajem v stredu som bola u môjho ginekologa a on my zobral krv alebo mendez my meskal 14dni hneď na druhý deň som volala o Výsledky a my povedal ze HCG mam 688 mam to brat že môžem byť tehotná potrebujem poradiť ďakujem