Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Syndróm dráždivého čreva

    , Autor: Jana12

    Mám diagnostikovaný syndróm dráždivého čreva a s ním spojené hnačky. Môžem užívať počas tehotenstva tablety IMODIUM? Prípadne akú náhradu by ste mi odporučili? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na gastroenterológa. Imodium sa počas tehotenstva neodporúča užívať. Napríklad Reasec sa môže počas tehotenstva použiť iba vtedy, ak prínos nepreváži riziko. Ak sa chronicky liečite na zažívací problém, najvhodnejšie je to prekonzultovať s gastoenterológom, u ktorého ste sledovaná.

Podobné otázky

  • Bolo by moje tehotenstvo rizikove?

    , Autor: mimanr

    Dobry den, mam 32 rokov, jedno stvorrocne dieta, rodene sekciou. Pocas tehotenstva som mala trpnutie bruska. Maly mal Apgar 10, ma syndrom drazdiveho creva (zdedil) a je hyperaktivny. Ja som alergicka (silna alergia na prachove roztoce a zacinaju sa mi objavovat ekzemy). Posledny rok byvam zahlienena. Mam lahky prolaps mitralnej chlopne. S manzelom mame odlisne Rh. Ja som B-, manzel O+. Prve dieta ma krvnu skupinu po mne. Chcela by som sa informovat, ci pri danej anamneze by bolo dalsie tehotenstvo (tento rok) rizikove (moja rodina si to mysli a zneistilo ma to), pripadne na co si mam dat pozor. Dakujem a prajem pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    doporučil túto otázku prehodnotiť s vaším obvodným gynekológom, prípadne konzultácie s alergológom a pod....
    krvná skupina nie je prekážkou
    a ak ste prvé teh. mala bez ťažkostí, nevidím nejakú zásadnú prekážku, orientačne
    s pozdravom