Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Miži

    Dobrý deň.
    Som v 11tt a dnes ráno som mala hnedý výtok.
    Po odprchovani už len zltohnedy.
    Trpela som kvasinkymi tak som si nasadila Frolagyn čipky ktoré majú jemnu hnedú farbu-7 dni aplikácie čipkov.
    Neviem teda či je výtok spôsobený čipkami , alebo navrhujete navštíviť Dr?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané čapíky slúžia na úpravu vaginalnej mikroflóry. Ak máte vaginálnu infekciu, je potrebné navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe výteru z pošvy a vyšetrenia nasadí potrebnú liečbu.

Podobné otázky

  • Vytok v tehotenstve zvláštnej farby

    , Autor: Lemon_99

    Dobry den pan doktor. Aktualne som 6+1 tt tehotenstva. Beriem progestanelle 200mg 1x denne vecer (vkladom). Vcera som si všímala pred zavedením na intímke jemne “telové sfarbenie výtoku” (ani nie spinenie ani nie vyslovene prímes krvi tak to neviem posudit). Na toaletnom papieri nic len na vložke. O co by sa mohlo jeden? Som po potrate spontánnom v 8tt gravidity a kontrolu mam v pondelok u lekara. Mam utekat na pohotovost?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný výtok môže byť spôsobený aj vaginálnou tabletkou Progestanelle. Výtoky sú v tehotenstve pomerne časté. Ak nemáte žiadne ťažkosti, v zmysle krvácania, či bolestí, postačí návšteva lekára podľa plánu.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Simi18tt

    Dobrý deň, chcem sa spýtať som v 19.tt a už dlhšiu dobu mam výtok(zelenkasty) spojení s pálením a svrbenim pošvy. Na posledných testoch sa mi zistili kvasinky (tie som mala ja pred tehotenstvom). Lekár mi stále dáva jenamazol krém. Mam navštíviť gynekológa? Ďakujem a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, samozrejme, ak je liečba nedostatočná a ťažkosti pretrvávajú, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok v 25 tt

    , Autor: Danaja85

    Dobrý deň,

    Je to normálne mať výtok v 25 tt.
    Niečo cez týždeň som spozorovala že mám taký do žltá výtok.
    Predtým som žiadny výtok nemala.
    Nesvrbi ani nestipe. Len mi je to nepríjemné.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výtok v tehotenstve je pomerne častý, nie každý výtok musí byť patologický. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Sammi

    Dobrý deň p. Doktor, chcela by som sa opýtať na Váš názor. Momentalne som v 11tt+2 podľa posledného dňa ms a vďaka úspešnénu IVf (prvé tehu bolo bez problémov taktiež ivf). V tomto ma trápi trosku výtok resp. Zo začiatku špinenie. Podstate od vkladu asi tak 2 týždne sa objavilo slabé svetlo hnedé špinenie ale aj na klinike reprodukcie mi povedali v 6tt že je všetko v poriadku a dokonca už bilo aj srdiečko a ze nemám tomu pripisovať nejakú vážnosť že sa to deje z dôvodu uhniezdovania. Cca v 8tt/1 som si našla trosku krvy tak sme šli na pohotovosť kde nič nezistili všetko bolo v poriadku aj s babom, ktorému bilo krásne srdiečko, ale nasadili mi dycinone a tým ze mam ho brať pokým krvacam alebo spinim. Popri tom beriem progestenalle 200mg 3krat denne 1 cez ústa kvôli špineniu, ináč som brala zo spodu (myslela som ze som sa mohla aj poskrabat) ale doktor na pohotovosti nevidel nič. Mala som sa hlásiť u svojho gynekológa, ktorý už objavil 8tt/3 malý henatom pri babetku vo veľkosti 13mm, babo bolo v poriadku, srdiečko bilo a malo 18mm. Kázal mi pokračovať v užívaní dycinone, kyselinu listovú 2krat denne 1 a progesteron ako doteraz. Musím klopat to spinenie odznelo a na ďalšej poradne ktorá bola minulý týždeň 10tt/4 potvrdil ze hematom už nevidi a babo krásne rastie malo už 31mm. Ale informovala som lekára že asi 4 dní dozadu sa mi objavil taky skôr bielo, žlto až svetlo hnedy výtok ale len z rána ktorý vždy odznel, vzal mi výter ci náhodou nebude infekcia (na výsledky čakám), nemám ani bolesti ani pálenie podstate nič, ale tiež povedal, že aj ten hematom mohol. Prejsť pri vyplaveni do takého zltsieho výtoku. A podstta otázky je hoc chvála. Bohu hematom už nebol pozorovany ten výtok sa občasne v malom množstve objaví väčšinou zrána je taky len na intímke viac menej zlty, biely možno sem tam trosku bodka svetlo hnedého. Viete mi prosím dat vás názor co by to. Mohlo byt a spôsobiť, samozrejme oddychujem viac menej nič nerobím náročné. Z liečby ešte do konca 12tt pokračujem s progesteronom kvôli IVf a beriem vitamíny pre tehotne a magnerot 1 ráno. Ináč sa cítim dobre, nič ma neboli, ale sem tam ma rozhodi daný výtok. Kontrolu mam 25.5. Prvý ultrazvuk ten veľký 3d a poradňu až 1.6. O výsledky vyteru budem. Volať v utorok. Ďakujem za váš čas a odpoveď hoc som sa trosku viac rozpísala.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje výtok, ktorý môže byť priehľadný, do biela, či mierne nažltlý. Do 16. týždňa sa môže vyskytovať aj špinenie, ktoré je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Osobne si myslím, že sa nemusíte vôbec znervózňovať. Ak boli všetky vyšetrenia v poriadku, môžete byť kľudná. Pokračujte v nasadenej liečbe a absolvujte vyšetrenia podľa odporúčaní.

  • Výtoky v tehotenstve

    , Autor: maja1611

    Dobrý deň prajem,
    chcela by som sa opýtať, či je hustý bielo-zltý výtok v tehotenstve v poriadku? Som v 33 tt, bola mi robena kultivacia, nič sa nezistilo... je ho dost velke množstvo.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva sa v poslednom trimestri pripravuje na pôrod a začína produkovať väčšie množstvo sekrétu. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Môžete si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.