Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ketóny v moči

    , Autor: Katarína_Fiľová_0320113022

    dobrý deň, dnes mi zistili v poradni ketóny v moči (+), doktor spomínal, že to nič nie je ale aj tak by som sa chcela informovať čo to vlastne znamená a čo to spôsobuje, resp. čo mám teraz robiť aby sa hladina znížila. O mesiac mi budú robiť test na tehotenskú cukrovku, môže to znamenať vyššie riziko že budem mať cukrovku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od okolností vysetrenia moča. Ak ste vypili málo tekutín a moč bol hustý, môže byť výsledok mierne skreslený. Nemusí to znamenať zvýšené riziko tehotenskej cukrovky.

Podobné otázky

  • Ketony v moči

    , Autor: Gaby93

    Dobrý deň, dnes mi z vyšetrenia moču vyšli pozitívne ketóny. Chcem sa opýtať, či to môže byť z toho že som 3dni pred tým dosť hnačkovala a nechutilo mi ani jesť poriadne. Dnes ráno som si pred odberom dala jeden banán, nič viac. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ketóny v moči za týchto okolností znamenajú nedostatočnú hydratáciu. Keďže ste posledné dni hnačkovali, stratili ste aj dosť tekutín. Odporúčam dostatočný pitný režim. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.