Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • 38 tt

    , Autor:

    Dobry den v nedelu som bola na kontrole mala mala 2600 gramov a to som koncila 37 tt je to v poriadku ?.od pondelka sa menej hybe niekedy je to vypuckanie niekedy len kopne dp jednej alebo druhek strany ale nie je to nejako intenzivne alebo silne a caste...ci babetko moze viac menej spinkat ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, treba si uvedomiť, že plod už v tomto týždni nemá toľko priestoru na intenzívne pohyby, hoci niekedy môžu byť citeľné. Čo sa týka odhadovanej hmotnosti plodu, je to čistý odhad +- 450-500g. Záleží aj od ostatných okolností. Ak boli všetky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcem sa vas este opytat jednu otazku vcera som vam pisala som 38 tt a pobolievaju ma clenky opuchaju, tlak mam dobry praveze nizky, ale ja sa chcem opytat ze vzdy beriem magnerot 3x2 neni lepsie znizit davku na 3x1 a postupne vysadit moj gynekolog ma taky nazor ze sa to moze uzivat do porodu ale netlmi to tak nahodou porod? Aky mate nazor? Ja by som najradsej znizila davku na 3x1 potom 2 x1 a nakoniec vysadila moze sa to tak? Dakujem za odpoved viem ze pri 1 tehot som par tyzd pred porodom magnerot neuzivala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, MagneROT je vhodné postupne vysadiť, môžete aj v schéme, ako ste napísali.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobry den pan doktor zacinam 38 tt mam takyto problem vedia ma pobolievat clenky dnes rano som vstala a clenky opuchnute tlak mam vzdy dobry praveze nizky aj moc dobry poradnu mam vo stvrtok, aj dnes som si merala tk a dobry 120/70 myslite ze to moze byt nieco vazne alebo len telo zadrziava vodu, ako vcera som bola dost na nohach kedze mam 4 rocnu dceru tak nemam len kludovy rezim v posteli dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v posledných týždňoch tehotenstva je pichnutie členkov úplne bežné. Ak máte tlak v poriadku, nemusíte sa vôbec obávať. Odsledujte si to.

  • Cholestaza

    , Autor:

    Dobrý deň. Moje prvé tehu 2007 skončilo predc.porodom v 36.5 TT. Mala som cholestazu. Pôrod sa spustil sám. Druhé tehu 2010 pôrod vyvolaný v 38 TT tiež kôli cholestaze.Po tomto pôrode po 9 mesiacoch mi v operovali žlčník. Vraj bol ako jahoda samé štrbiny po ňom. Teraz 2020 čakám tretie dieťa. Myslíte že môžem očakávať znova toto ochorenie aj keď už nemám žlčník alebo to s tým nemá súvis alebo to môže byť preto ešte horšie? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, žlč sa tvorí v pečeni, žlčník je len rezervoárom žlče. Cholestáza môže byť vnútropečeňová, ako aj mimo pečene obštrukciou žlčových ciest vedúcich od žlčníka do čreva. Aj po odstránení žlčníka tak môže dôjsť k tehotenskej cholestáze vplyvom tlaku plodu na pečeň.

  • Kašeľ v 38 tt

    , Autor: steva

    Dobry den chc em sa opytať možem uživať v tehotenstve stopkašeľ sirup kedže ma trapi kašeľ a nachladenie a potrebujem byť fit do 3.6 kedže ma čaka sekcia v lekarni mi ho dali a piše že sa može uživať v tehotenstve aj pri dojčeni ale radšej chcem vedieť aj vaš nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    tento sirup sa môže užívať počas tehotenstva je zložený z rastliných extraktov.

  • Problémy počas tehotenstva

    , Autor: ...Janka...

    Dobrý deň! mám na vás otázku.Z výteru mi zistili, že mám streptokoka typu B som v 38 tt a mám strach ako to bude všetko prebiehať počas pôrodu,doktorka povedala, že mi podajú ANT, aby sa predišlo infekcii, ale čo ak mi ich nestihnú podať včas.Môže to byť nebezpečné?A ešte mám jednu otázočku.Z tripple testu mi zistili, že riziko NTD je 1:830,ale skríning vyšiel negatívny,ale znamená to tzv šedú zónu.Tak ma doktorka posala na 3D ultrazvuk v 22 tt a tam i doktor povedal, že nepozoruje žiaden problém,ale vynarájú sa mi rôzne myšlienky.Ako to vlastne je.Lebo na začiatku tehotenstva v 6 tt som teplotovala a este približne týžden pred tým ako som otehotnela som brala tabletky na zápal močových ciest, môže to mať aj s tým nejaky súvis.Aeste pred triiple testom mala nádchu.Môžete sa vyjadriť aký máte na to názor.Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    môžete byť absolútne bez obáv. Infekcia streptokokom sa pri pôrode prelieči antibiotikami, ak sa antibiotiká nestihnú podať, podajú sa antibiotiká priamo dieťatku, nič mu tak nehrozi a teda sa vôbec nemusíte obávať. Čo sa týka šedej zóny skríningu, príčinou môže byť aj ochorenie v čase odberu skríningu, ak sa však na 3D UZV nič nepreukázalo nemusíte sa obávať. Čím sa bude viac blížiť pôrod budete mať väčšie obavy, to je normálne ale vďakabohu v tomto prípade neopodstatnené. Držím palce!