Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prietoky v tehotenstve

    , Autor: Andrea aďka

    Prosím vás prietoky v tehotenstve keď sú 0,75 v 32tt a dieťatko zodpovedá 30tt sú v poriadku? Čítala som ze ani nie ale môj Dr mi nepovedal ani slovo. Ďakujem
    Mam strach a obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne ďalšie informácie ani okolnosti, neviem sa objektívne vyjadriť. Hodnoty prietokov sú pre daný týždeň tehotenstva v norme, resp. na hornej hranici normy. Čo sa týka prípadného zaostávania v raste, je vhodné vylúčiť placentárnu insuficienciu. Rozdiel do 2 týždňov nemusí znamenať automaticky zaostávanie v raste, je to variant normy, môže sa aj vzhľadom k okolnostiam jednať o konštitučne menší plod. Opakujem ale, ťažko sa mi je takto objektívne vyjadriť. Určite však pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa a nebojte sa pýtať pri akýchkoľvek nezrovnalostiach.

Podobné otázky

  • Kortikoidy a prietoky v tehotenstve

    , Autor: Natalka142

    Dobrý den, som v 33tt hospitalizovaná kvôli zlým prietokom a malo plodovej vody včera a dnes mi boli pichnutie kortikoidy,..ako rýchlo záberu pre babatko ? Je mi podávané magnesium do žily, clexane 0,2 ďakujem veľmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kortikoidná príprava pľúcnej zrelosti sa môže realizovať v normálnej alebo v skrátenej schéme. Účinok sa nadobudne do 24 až 48 hodín. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná.