Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnedý vytok v 24tt

    , Autor: kika-129

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sú normálne v tehotenstve (začiatok 24tt) bolesti v podbrušku pri každom pohybe, či už otočenie sa na bok, zdvihanie sa z ľahu, bolesti sa dajú prirovnať k silnejšej svalovici a trvajú cca týždeň, dnes pri smrkani keď som napinala brucho, zo mňa vyšiel bledo-hnedy vytok hlienovy, mám sa obávať? Výtok mávam odkedy som tehotná, ale bledunko zlto biely hlienovy. Pohyby dietata cítim stále, často aj veľmi bolestivo a veľmi nízko. Ďakujem za skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa v priebehu tehotenstva každým dňom zväčšuje. Napínanie kože a svalov, ako aj pocit svalovice, je úplne normálny, hlavne pri pohybe, otáčaní, ... Nesmie to byť však tvrdnutie podbruška. Výtok je počas tehotenstva pomerne normálny, závisí však od jeho charakteru. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Hnedý vytok v 24tt

    , Autor: kika-129

    Dobrý deň, bola som u dr. Hnedy vytok už nebolo vidno všetko vyzeralo v poriadku, Aj na UZV. Bolo mi povedane, že to mohla prasknut cievka. Opäť sa to ukázalo 2 dni po kontrole u dr. v minimálnom množstve po utretí na wc. Dieťa kope pravidelne, mám sa obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po gynekologickom vyšetrení sa môže špinenie ukázať v deň ale aj deň po vyšetrení Ak je to minimálne zašpinenie, nerobil by som paniku. Odsledujte si to. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.