Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nadcha a kasel

    , Autor: maja9181

    Dobry den,
    V 12tom tt som sa nechala zaockovat proti chripke. Odvtedy som uz prekonala niekolko prechladeni. Vlasne some prechladnuta raz mesacne. Pri jednom mi vystupila teplota na 37.8. Vzala som si paracetamol a teplota ustupila. Opat citim, ze cosi na mna lezie, tentokrat citim aj hrdlo. Mam obavy ako to moze ovplyvnit babo. Momentalne som v 24tom tt.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj počas tehotenstva môže byť žena chorá . Je pravda, že pri vyberaní antibiotík ako aj iných liekov musíme byť opatrní, ale existuje dostatočné množstvo liekov, ktoré môže žena užívať aj počas tehotenstva vzhľadom k týždňu tehotenstva. Najväčší problém máme hlavne v I. trimestri, kde je tých obmedzení najviac. V lekárni Vám tiež pomôžu vybrať vhodné voľnopredajné lieky a prípravky, ktoré môžete užívať aj počas tehotenstva. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa , resp. obvodného lekára.