Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Negatívne testy

    , Autor:

    Dobrý deň, potrebovala by som radu. Takto pred mesiacom som zabudla užiť jednu tabletku z posledného blistra a deň pred tým som mala pohlavný styk, čo už na ďalší deň bol antikoncepčný účinok znížený. Dnes je posledný deň tretieho týždňa od možného otehotnenia a robila som si dnes dva testy a vyšli negatívne. V nedeľu by som mala dostať menštruáciu a dnes mám poslednú tabletku z blistra. Ale necítim také typické bolesti brucha ako zvyčajne týždeň pred menštruáciou. Môže to byť spôsobené tým, že som nemala 7dňovú pauzu a pokračovala som v užívaní? A hlavne kvôli čomu píšem je, či sa môžem spoľahnúť na testy keď mi dnes vyšli negatívne alebo je možnosť, že som tehotná?
    Ďakujem Vám za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste vynechali 7 dňovú pauzu a pokračovali v ďalšom blistri, môže to byť spôsobené tým. Tehotenské testy sú pomerne spoľahlivé, ale môžu byť aj falošné negatívne. Pre definitívne vylúčenie tehotenstva sa vyšetruje hladina beta-HCG z krvi. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.