Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zastavenie mlieka

    , Autor: martina56

    Dobrý deň,
    Chcem sa opýtať ci homeopatika Lac caninum 30 ch funguju na zastavenie mlieka...môžem ich brať ak beriem antibiotika Zinnat 500? Som 4 tyzdne po porode a plne kojim no s hroznymi bolestami...uz som skusila takmer vseko aby to prešlo no aj tak som dostala silný zapal. Bradavky mam az čierne a prsniky cele červené. Pri kojeni placem a maleho kojim hodinu kazdu pol hodinu takner lebo je stale hladny. Dostala som 40 horucky a davaka son umele a bol veľmi spokojny. Mam pocit ze moje mlieko mu nestaci lebo je dosť riedke.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, materské mlieko je pre batoľa najlepšou formou potravy. Starostlivosť o prsníky je veľmi dôležitá. Ak sú prsníky naliate, stvrdnuté a červené, je nutné ich rozmasírovať a uvoľniť mlieko. Pri nedostatočnom nakojení, resp. ak je dieťa ešte hladné, forma prikrmovania je tiež vhodná.
    Ste šestonedielka. Ak si želáte zastaviť laktáciu na vlastnú žiadosť, navštívte zariadenie, v ktorom ste porodili, kde Vám predpíšu liek na zastavenie laktácie. Treba si však uvedomiť, že samotné užívanie lieku nezastaví tvorbu mlieka ihneď a aj počas užívania lieku treba prsníky masírovať a odstriekavať mlieko.