Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zápal posvy

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor. Som v 18tt a zistili mi že mám zápal posvy. Prosím vás je to vážne? Pociťujem iba plnosť ako keby mechúra a trosku tlaky. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálna mykóza alebo bakteriálna infekcia pošvy počas tehotenstva nie je ničím výnimočným. Adekvátnou starostlivosťou a liečbou sa to dá zvládnuť. Riaďte sa radami a odporúčaniami Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • otazka

    , Autor: deniska84

    dobry den... som v 25tt a cakam prve dieta.dnes mi moj gynekolog zistil kvasinkovy zapal posvy a vypisal ma zatial na 2 tyzdne na PN.. pracujem na zivnost ako kadernicka takze moja praca je vascinou statie nohach...a poslednu dobu pocitujem bolesti bruska akoby som ho mala take stiahnute,napnute a aj krize ma pobolievaju.moze ist o tvrdnutie bruska aj v 25 tt?je taketo popripadne tvrdnutie v tehotenstve v mojom stadiu nebezpecne? mala by som viac teda odpovivat a nepretazovat sa statim na nohach? mozu byt tieto obtiaze spojene aj s tym? na matersku dovolenku mam nastupit az 20 juna ale neviem ci mam este dovtedy vykonavat tuto cinnost kadernicky alebo sa mam zacat viac setrit radsej a nepodcenovat to... co by bolo najvhodnejsie v mojom pripade aby som neublizila babetku? dakujem srdecne za nazor a radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pobolievanie v podbrušku sa môže objaviť kedykoľvek v priebehu tehotenstva, teda aj v 25 týždni gravidity. Pobolievanie podbruška a krížov je znakom tvrdnutia maternice a ak by sa tento stav stupňoval je možné, že kontrakcie alebo tonizácie vyvolajú v budúcnosti progresiu vaginálneho nálezu, a v konečnom dsledku môžu spôsobiť predčasný pôrod. Tento váš stav celkom iste súvisí s veľkou fyzickou záťažou v práci, iste k tomu môže prispievať aj zistená infekcia. Určite to do budúcna nepodceňujte, viac oddychujte, užívajte magnéziumm 3x 500 mg.

  • ????

    , Autor: martina879

    Dobry den mozno vam to bude pripadat hlupe a zvlastne ale nemam fakt inu moznost lebo uz som fakt zufala. Mam 7mesacnu dcerku ktoru este stale dojcim i ked uz obmedzene kvoli prikrmom. Nezijeme s priatelom spolu a vidime sa tak raz za mesiac vtedy mavame aj viackrat pohlavny styk nechraneny avsak s prerusenim. Prvy styk po porode sme mali ked mala dcera 3mesiace a odvtedy sa nonstop sledujem ci nie som tehotna. Urobila som si v tej dobe asi 5 tehotenskych testov a vsetky boli negativne az nakoniec som zasla v decembri ku gynekologovi s podozrenim na zapal posvy ktory mi potvrdil a par dni na to som dostala prvu menstruaciu. doktor ma nevysetroval na tehotenstvo ale ma iba ubezpecil ze 5 testov je viac ako istota. Avsak ja stale o niecom pochybujem menzes mam odvtedy pravidelne ale stale mam taky zvlastny pocit v brusnej oblasti akoby som citila pohyby dietata. Ale docitala som sa ze to moze suvisiet s ukladanim criev po porode je to mozne? udajne po cisarskom reze to trva aj takto dlho. mam tazku situaciu rodinnu zijem totiz s rodicmi a ku gynekologovi ist nemozem aby sa to moja matka nedozvedela su totiz priatelia. ak by som otehotnela opet tak ma vyrazia na ulicu. prosim poradte ci som uz fakt paranoidna z toho strachu z dalsieho tehotenstva a nieco si nahovaram alebo je realne ze som tehotna aj napriek menzesu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prvom rade ak ste v zložitej životnej situácii a ďalšie tehotenstvo neprichádza do úvahy je veľmi nerozumné, že máte nechránený pohlavný styk. Prerušovaná súlož môže bez väčších problémov viesť k otehotneniu, preto chráňte v prvom rade seba a používajte kondóm. Pred samotným prerušením pohlavného styku môže dôjsť k výtoku malého množstva ejakulátu z ktorého môžete nepozorovane otehotnieť.
    Pri pravidelnom menštruačnom cykle je zriedkavá gravidita, veľmi pravdepodobne ste naozaj paranoidná. Na druhej strane, nie je to 100% vylúčené. Bolo by vhodné gynekologické vyšetrenie, skúste vyhľadať iného lekára.