Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ovulacia

    , Autor: Jandzur

    Dobry den,

    prosim Vas moze prebiehat ovulacia aj ked nemam ziadne priznaky vytoku ? alebo pocas ovulacie musi byt furt nejaky vytok ?
    Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    mala by byť zmena hlienu a sekrétov , ale výtok by nemal byť.
    existujú ovulačné testy, môžte si zakúpť a overiť stav
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Rada

    , Autor:

    Dobrý deň Dnes 2.4 mi.končí menštruácia ktorý deň bi bol.možný na otehotnenie .Prosím vás.kolky deň po skončení menzesu začína ovuláciA Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť, odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne. Za predpokladu pravidelného a 28. dňového cyklu nastáva ovulácia na 14. deň. Najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia je od 10. - 16. dňa cyklu, ale skúšať začnite už teraz.

  • info

    , Autor:

    Čiže sa môžme snažiť hneď po skončení menzesu keď začnú plodné dní A ovuláciA? ???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno. Nesústreďte sa len na plodné dni. Môžete mať posunutú ovuláciu, preto je vhodné mať nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát do týždňa.

  • Biochemicke tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, chcela by som sa opytat, mam velmi nepravidelny MC, 26.2. som dostala menzes, 2.3. (5.den cyklu) kedy mi menzes koncil sme mali s manzelom styk, kedy som pravdepodobne hned otehotnela, pretoze na 5.,6.,7. den od styku som mala prve priznaky ako bolesti v podbrusi, pichanie v lavom a v pravom podbrusi, takisto som mala slabo pozit testy, a 11. den po styku (16.den cyklu) boli testy uz negativne, zaroven som mala pobolievanie a bodavu bolest v podbrusi tak ako zvyknem mat aj pri kazdej ovulacii par dni, ak teda mozno slo o biochemicke tehotenstvo, myslite ze som mohla mat v ten 16.den cyklu hned ovulaciu?
    A mam este jednu otazku, ak by sa v mojom pripade jednalo o biochem. tehotenstvo, mohla by som v tom istom cykle este otehotniet ak som mozno mala tu ovulaciu a mali sme pohl.styk? Alebo mam cakat ci sa nahodou neobjavi menzes? Dnes je 25.den cyklu a mam slabe pobolievanie v podbrusi ako pred menzesom.. dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte nepravidelný menštruačný cyklus, je veľmi pravdepodobné, že máte aj nepravidelnú ovuláciu. Je zbytočne skoro si robiť tehotenský test pár dní po styku, test môže ukázať falošne pozitívny výsledok. štandardne sa počas jedného cyklu uvoľňuje iba jedno vajíčko a ovulácia prebieha iba raz počas cyklu. Ak je však menštruačný cyklus, ako aj ovulačný cyklus nepravidelný, môže sa stať, že ovulácia nastane v relatívne krátkej dobe od predošlej (ubehne menej ako 28 dní), nejedná sa však o ovuláciu toho istého cyklu, ale toho nasledujúceho. Odsledujte si to. Najvhodnejšie je pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • otazka

    , Autor:

    dobry den da sa otehotniet aj mimo ovulacie cize ovulaciu som mal 13.3 a priatel sa domna urobil 17.3 ...menstruaciu dostam kazdy mesiac pravidelne ako hodinky dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak vieme na 100% deň aj čas ovulácie, otehotnieť sa dá prakticky 6 dni predtým a 6 dni potom, keďže životnosť vajíčka je 24 hodín, ale životnosť spermií môže byť až 6 dní, v závislosti od podmienok prostredia. Keďže ale ovulácia môže byť každý mesiac posunutá na skorší alebo neskorší deň, otehotnieť sa preto dá prakticky počas celého cyklu. Za predpokladu, že naozaj došlo k ovulácii 13.3. je pravdepodobnosť tehotenstva malá, no nie nulová.

  • Tehotná až po mesiaci meškania?

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
