Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,311 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • po potrate

    , Autor: ketrin

    Dobri den chcem sa opitat ake tabletki si mam kupit na posilnene maternici pred otehotnenim dakujem za otpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v prvom rade vyčkajte min. 3 mesiace od posledného potratu, následne určite absolvujte komplexné gynekologické vyšetrenie, prípadne doplňujúce vyšetrenia- hematologické a pod, aby sa mohol identifikovať dôvod prečo dochádza opakovane k abortom.
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor:

    Dobry vecer.v marci som mala zamlcany potrat a nasledne aj zakrok. Ako dlho po tom by bolo rozumne otehotniet?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vhodné je počkať od zákroku aspoň 3 mesiace a následne sa môžete začať snažiť otehotnieť.

  • MTHFR C677T - tehotenstvo

    , Autor: LuciaV

    Dobrý deň,






    Ďakujem za posúdenie a odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • RH faktor

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či by sa dalo stravou/vitamínmi alebo akokoľvek inak pomôcť udržať tehotenstvo a kedy treba kontrolovať protilátky v tele.
    Mám RH faktor negatívny a manžel pozitívny, pri prvom tehotenstve nebol žiaden problém. Po pôrode som dostala injekciu. Pred pol rokom som potratila vo 8tt, čistili ma a tiež mi bola podaná injekcia. Teraz som v 6tt a čítala som, že je možné, že moje telo by mohlo opäť odmietnuť plod.... je možné to nejako ovplyvniť ? Kontrolovať ?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak by ste nedostali po pôrode, či potrate anti-D, kvôli inkompatibilite Rh faktora, tvorili by sa u Vás protilátky a pri ďalšom tehotenstve by pôsobili na plod s Rh negatívnym faktorom, čo by mohlo spôsobiť poškodenie alebo potrat plodu. Keďže bola podaná injekcia aj po pôrode, aj po potrate, nemusíte sa obávať. Ovplyvniť to nejako neviete.

  • Hcg

    , Autor:

    Dobrý deň
    Chcela by som sa spýtať na príčiny slabého rastu hcg od začiatkutehotenstva . Čo mohlo byť príčinou? Taktiež v 6tt ak bol spontálny potrat a následne samočistenie kedy môžme mať opäť bábätko nakoľko mi lekár kázal čakať 3mesiace čítala som veľa prípadov, že netreba čakať nakoľko telo je viac menej nastavené a pripravené. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bol rast beta HCG pomalý a hodnoty boli nízke od začiatku, od začiatku sa jednalo s najväčšou pravdepodobnosťou o patologické tehotenstvo. Príčiny patologického tehotenstva Vám povedať neviem. Čo sa týka odporúčanej pauzy, ja tak isto odporúčam po potrate vyčkať aspoň 2 - 3 menštruácie, tak isto odporúčam užívať už teraz kyselinu listovú.

  • Tehotenstvo po potrate

    , Autor:

    Dobrý deň. Pan doktor práve som zistila ze som tehotna. Minulý rok som mala missed asi v 9 týždni. Viem ze asi neovlyvnim aby sa to opakovalo. Chcem vás poprosiť o radu. Mám bronch astmu, trochu ma v tomto chripkovom období duši kašeľ. V práci celý čas stojím, či chodím.. Nechcem zostať doma na PN, bojím sa. Podľa vás mám zostať doma na PN alebo chodiť do práce a nerozmýšľat nad ničím? Ďakujem, dúfam ze ste ma pochopil

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skúste myslieť pozitívne, mnohé veci aj tak neovplyvníte. Ak nekrvácate alebo nemáte iné ťažkosti, nemusíte sa obávať a zostávať na PNke. Pri pretrvávaní ťažkosti s kašľom navštívte pľúcneho lekára alebo alergológa, ktorého navštevujete. Pri akýchkoľvek gynekologických ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.