Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ....

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň,

    chcela by som na opýtať, som v 16tt týžni tehotenstva a stále som nič nepribrala jesť mi chutí, a ani mi ešte bruško nenarástlo. Je to v poriadku

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak chodíte na kontroly ku gynekológovi a dieťa je v poriadku a normálne rastie , nemusíte sa týmto zaoberať, určite ešte pár kíl do pôrodu priberiete
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Placenta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa ešte spýtať teraz som sa otáčala v posteli na ľavý bok a otočila som vrch tela a spodok ostal na druhej strane strašne to zapichalo zabolelo pretože som sa aj prudko pohla som 30+3 dnes na morfologickom ultrazvuku 32 je väčšia no lenže sa bojím či som nemohla začať odlucovat placentu keďže som urobila takýto nešťastny prudký pohyb len pri otáčaní v posteli ktorý velmi bolel. Placentu mám na zadnej stene no na pravo presne tam kde to pichá môže to byť len bolesť svalov ktoré sa natiahli ale neviem či zase bežať na pohotovost dnes som tam bola 4 krát.....preto sa radšej spýtam je dôvod na paniku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, týmto spôsobom k odlučovaniu placenty nedôjde, nemusíte sa obávať. Skôr sa natiahli väzy závesného aparátu maternice, či svaly prednej steny brušnej. Do budúcna sa podobným pohybom vyhnite, budete tak určite kľudnejšia. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo a obezita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som tehotná v 8 týždni.... Mám už syna má 7 rokov... Pred necelými dvoma rokmi som potratila v 13tt...Ide o to že mám váhu 130kg, tehotenstvo je zatiaľ v poriadku, ale bojím sa či pri mojej váhe môžu byť nejaké komplikácie neskôr, aj počas tehotenstva aj počas pôrodu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré moletnejšie, či obéznejšie pacientky počas tehotenstva schudnúť, iné naopak ešte viac priberú. Do veľkej miery je to na Vás. Samotné tehotenstvo nemusí nevyhnutne prebiehať s komplikáciami, ale je potrebné na to myslieť so zdvihnutým prstom. Čo sa týka vedenia pôrodu, tak isto to je individuálne. Vzhľadom k nadváhe, najmä v oblasti brucha, však môže byť vytváraný tlak na maternicu a plod nemusí správne naliehať. Je však ešte veľmi skoro a predčasne o tom hovoriť. Je potrebné realizovať všetky odporúčané vyšetrenia a ísť od týždňa k týždňu. Uvidí sa. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • silný hluk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor ešte sa musím spýtať akurát mi robia klímu na dome a strašný hluk bol pri mne vŕtali tak hlučno že susedia to počuli tým že som bola vystavená tak blízko hluku tak sa chcem spýtať či je dôvod na obavy alebo môžem byť pokojná.Lebo ten robotník mi povedal že to má 160 decibelov bola tá ako zabíjačka alebo motorová píla zapnutá pri mojich ušiach aj mala so sebou hádzala ako bláznivá. Tak sa chcem spýtať či je dôvod na obavy nebývam takto vystavená hluku ale teraz sa stalo trvalo to hodinu alebo pol hodinu. Môže mi mala ohluchnut alebo môže sa niečo stat? Lebo som pomáhala vysávať tak som bola priamo pri zdroji. Ďakujem za odpoveď trvalo to pol hodinu hodinu....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k ohluchnutiu nedôjde a myslím si, že sa nič nestane, len celkom nechápem, prečo ste stáli priamo pri robotníkovi. Vysávanie by počkalo. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Do budúcna treba trošku viac rozmýšľať, budete matkou, takže trošku viac zodpovednosti a triezveho rozumu.

  • Leukocyty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pred týždňom mi bol odobraný moč dnes mi prišli výsledky že mám zvýšené leukocyty v piatok som si robila tehotenský test ráno clearblue ktorý mi vyšiel +1-2 takže pozitívny dnes ráno som test zopakovala ale clearblue nie digitálny a objavila sa neskôr slabá druhá čiarka a to isté mi vyšlo aj na obyčajnom pepino papierikovom teste aj keď tiež slabšie ja sa ale chcem opýtať.... Môže zapal močových ciest skresliť výsledok tehotenského testu? Alebo sa Hcg vyplavuje len pokiaľ je žena tehotná? Mam teraz dilemu či som tehotná... Medzitým mam veľmi citlivé prsníky bolesti v podbrušku napätie v krížoch neustálu chuť do jedla a trápi ma už aj mykoza... Na ktorú si mam kúpiť preparáty v lekarni.. Ak sa to nezlepsi mam prísť.. Termín na potvrdenie tehotenstva mi dali 25.7...len ma desí fakt či môže infekcia ovplyvniť ten tehotenský test.. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, bakteriálny zápal močových ciest môže spôsobiť aj falošne pozitívny tehotenský test. Nemusíte byť tehotná. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG.

  • Špinavý uterák

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať manžel mi z nemocnice veci pral až na jeden uterák ja som týmto uterákom poutierala zem v kúpeľni v nemocnici aj podlahu na izbe a poslala som domov že ho operie žial on ho neopral len vysusil ja som dnes v domienke že uterák je opraty som si s ním pekne poutierala celý spodok ..... samozrejme že nie je opraty som zistila až neskôr......hneď ako som sa to dozvedela umyla som sa opätovne tiez som sa vyplachla rosalginom a tiež som sa natrela macmiror masťou na povrchu chcem len vedieť čo všetko mi hrozí som v 22 tt tehotenstva a mám smrteľný strach o dieťa. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že je dôvod na smrteľný strach o dieťa. Urobili ste maximum. Ak ešte máte Macmiror masť, môžete si ju najbližšie dni aplikovať a do pošvy si aplikujte vaginálne probiotiká. Odsledujte si to.