Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,625 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ??

    , Autor: Hanuska

    Dobry den prosim vas Za kolko po styku si mam urobit test ci niesom tehotna??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    zavísi od teh.testu, informujte sa prosím na konkrétny test v lekárni
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Zdravím. Moze sa stať že som mala NORMÁLNU menštruáciu a mozem byt tehotná? Nakoľko s priateľom spolu správame, ( nejak extra sa nechranime no stále ho vytiahne). Menštruáciu som dostala každý mesiac v normálnom množstve a aj s výstelkou maternice( len vo februári začala ružovým výrokom a v marci hnedým a potom sa rozbehla) lenže teraz 2 dni pred poslednou menštruáciou mi bolo na vracanie potom to prešlo a predvčerom a včera sa to opakovalo…posledná ms bola 16.4….žiadne iné príznaky nemám. Môže to byt tehotenstvo?? Test si momentálne nemôžem urobiť a lekára taktiež nemôžem navštíviť kvôli karanténe

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže praktizujete nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Magnezium

    , Autor:

    Dobrý den.Pan doktor chcem sa spýtať na magneziu konkretne od Zdrovit Maxi Mag je toto magnezium vhodne v tehotenstve??..mala som búšenie v krku a unavu...liecim sa na stitnu žľazu tu mam nastavenu spravne chodim na pravidelne kontroly a na vysoky tlak ..tam mi lekar tiez upravil tbl.na Dopegyt 2xdenne .a este uzivam femibion 2 trimester..... Veľmi pekne dakujem za Vasu odpoved s pozdravom Lenka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám preparát magnézia, ktorý by sa v tehotenstve nemohol užívať. Na druhej strane je individuálna tolerancia toho ktorého preparátu. Femibion tiež obsahuje horčík, rovnako tak aj spomínaný preparát horčíka, treba dávať pozor aj na to, aby sa to s vitamínmi zbytočne nepreháňalo. Tlak si merajte pravidelne. Pokračujte v nasadenej liečbe a dodržujte odporúčania Vášho obvodného gynekológa, pri hodnotách tlaku nad 140/90 mmHg ho vyhľadajte.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o Váš názor. Absolvovala som KET dňa 30.03.2021 (6 dňové embryjko, PM 11.3.21) v natívnom cykle, len s podporou progesteronu (vag., 2xd), po 14 dňoch bolo HCG 926, rátam správne, že som dnes (19.4.21) v 5+4tt,t.z. prebiehajúci 6. týždeň? Je to v poriadku, že na usg dnes(19.4.) bol prítomný len gestačný vak, cca 13,7mm (na usg obrazovke, to ukazovalo 6+1tt??? ale to asi nebolo smerodatne).
    Ďakujem Vám veľmi pekne za Vašu odpoveď, s úctou A.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bolo 30.03.2021 vložené 6 dňové embryo, tak 19.04.2021 ste 5+5 tt, teda v 6. týždni. Ak by si sadlo za USG prístroj 6 rôznych lekárov, každý by nameral o pár desatín milimetra, či milimeter rozdielnu hodnotu, čo zodpovedá rozdielu aj pár dní. Dôležité je, či gestačný vačok obsahuje aj embryonálne štruktúry a nie je prázdny.

  • informacia o teh

    , Autor:

    Dobre ranko chcem sa spitat cyklus mam 26dnovy niekedy 27.dnovy menzes od 29.3 do 2.4. poh styk 4.4 a 10.4. test robeny 18.4. negativny. je mozne ze to bolo robene skor. Kedy je sanca 100 percentna na otehotnenie ??uz som zufala Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť, nechránený pohlavný styk je najvhodnejšie mať 2 - 3 krát týždenne počas celého cyklu (okrem menštruácie). Za predpokladu pravidelného cyklu je najväčšia šanca na otehotnenie cca 3 dni pred a po ovulácii. Tehotenský test nemá zmysel realizovať tak skoro, ale najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • info

    , Autor:

    Čiže sa môžme snažiť hneď po skončení menzesu keď začnú plodné dní A ovuláciA? ???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno. Nesústreďte sa len na plodné dni. Môžete mať posunutú ovuláciu, preto je vhodné mať nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát do týždňa.