Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • zlata zila

    , Autor: lenka85

    Dobry den,som 3mes.po porode a stale mam problem so zlatou zilou.uzivala som avenoc homeopatika,pomohli iba na tyzden,doktor mi predpisal factu cipky len ja kojim a mala mala z nich hnacky a bolesti bruska.aky liek by ste este odporucili vyskusat?mozem uzivat mobivenal?vraj nie je na recept a je lacnejsi ako detralex.maju s nim vase pacientky dobreskusenosti.dieta je plne dojcene.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    prípravok typu Detralex je vždy vhodný a k tomu samozrejme i potieranie z vonku, musíte vyskúšať viaceré, pretože každému iný prípravok sedí i pomáha.
    Je ich veľmi veľa
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Zlatá Žila

    , Autor: Anettka

    Dobrý den pan doktor som 28tt a mam uz asi tyžden vonku zlatu zilu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aplikujte si Faktu alebo Proctoglyvenol čapíky a masť a užívajte Detralex 2 tabletky ráno. Stav by sa Vám mal do dvoch týždňov, aspoň z časti, upraviť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Možný potrat

    , Autor: Mischa

    Dobrý deň pán doktor. Prosím vás mám taký problém, som v 10.tt, no žiaľ rozhodli sme sa pre zákrok, ktorý má byť o týždeň 2.decembra. No 14.11.som bola na pohotovosti pretože mi tam dolu niečo opuchlo, myslela som si že je to zlatá žila, no bol to nakoniec vnútorný pysk ohanbia, bolelo to a paliło, predpisali mi na to Dalacin krém a zobrali mi aj stery z pošvy. Keď som si volala po výsledky, tak mi zistili že mám baktériu Ecoli, a že si mám tento krém Dalacin aplikovať aj dnu do pošvy. Informovala som o tom aj svojho gynekológa a ten mi povedal že mám pokračovať v liečbe ďalej. No tam aj písali že sa nemá tento krém aplikovať počas 1.ho trimestra ale keďže mam ísť na zákrok tak som si ho dávala. No ta hlavná vec je, že som začala asi od pred včera špinit a dnes už mám taky silnejší ten vytok, aż do hneda a keď sa utriem tak je tam słaba krv, nasla som si na vlozke aj také niečo ako tkanivo. Myslíte že som už potratila?. Ďakujem za skorú odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je pomerne časté. Ak ste sa rozhodli pre ukončenie tehotenstva, nemusíte sa obávať aplikácie nasadenej liečby. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zlata zila,hemoroidy v 9.mesiaci

    , Autor: Kristyn

    Dobry den, som v 36.tyzdni a z noci na rano sa mi objavila zlata zila..volala som aj obvodnemu aj gynekologovi a gynekolog mi poradil ze si mam dat nato hocijaky krem ze aj niveu. To som zamietla a obvodny mi poradil factu gel a dubovu koru na zabal.. z rana na noc mi to same zmizlo(schovalo sa to) a ob den znovu a este vacsie. Chcem sa spytat to este aj pri porode vylezie? Je nejaka moznost ako sa toho zbavim este teraz? Tak aby sa to nevratilo? Upravila som si stravu na vlakninu pouzivam dubove utierky vsetko sa snazim spravit preto. Mam to dokopy cca 4dni. Dakujem za rady

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek aplikácii masti a čapíkov je pravdepodobné, že sa pri pôrode hemoroidy objavia. V šestonedelí by sa to malo po aplikácií týchto preparátov stiahnuť samé. Hemoroidy sú v tehotenstve pomerne časté, je to nepríjemné, ale nemusíte sa tým extrémne znepokojovať. Aj teraz môžete pokračovať v aplikácií masti a čapíkov, nemusíte denne, nezaručí Vám to však, že sa pri tvrdšej stolici hemoroidy opäť nevrátia. Odporúčam dostatočný pitný režim, aspoň 2 litre tekutín denne, rovnako tak konzumovať dostatočné množstvo vlákniny.

  • Zlata zila v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobry den,
    Som v 39. Tyzdni tehotenstva a pred par dnami sa mi urobila obrovska zlata zila..ale je naozaj velmi velka a velmi ma boli pri takmer vsetkych cinnostiach - je to naozaj takmer neznesitelne. Kupila som si nato masticku ktoru mi poradili v lekarni - hemostop, no nejake zlepsenie po jej pouziti necitim.
    Chcela by som sa opytat, ci tato bolestiva zila moze sposobit nejake problemy pocas porodu - pocas porodu sa to snad este zhorsi? Lebo to si uz ani horsie neviem predstavit..
    A este co by ste mi teraz odporucali s tym robit..staci moja nasadena liecba mastickou alebo by som mala navstivit lekara? Ak ano tak ktoreho? Gynekologa alebo obvodneho?
    Dakujem za Vas Cas, Jarka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite navštívte lekára, je jedno ktorého ak ste tehotná radšej gznekológa-určite treba účinnejšiu liečbu než Hemostop-napr. Faktu a tiež Detralex na spevnenie cievnej steny .
    Pri tlaku pri pôrode sa určite situácia na nejaký čas zhorší, avšak potom sa to vie často upraviť.
    S pozdravom