Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,641 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • enterococus faecalis

    , Autor: patka89

    Dobrý deň pani doktorka,som v 21tt a od začiatku mám enterococus faecalis.už som 2x brala macmiror,raz polygynax a stale bol kontrolný vyter pozitívny.stale tam je,ale lekár mi teraz povedal,že už som brala toho dosť,že to teraz necháme tak a na najbližšej poradni zoberie ster.doteraz som nemala ani ťažkosti,no od včera ma dole trochu páli a mám tam biely výtok.môže mať e. faecalis negatívny vplyv na bábätko?je postup môjho dr. správny?čo môžem pre zlepšenie urobiť ja?a môžem to mať od manžela?keďže od začiatku tehotenstva nemáme styk,môže sa to prenášat cez wc?ďakujem velmi pekne za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    v tehotenstve by som odporučila každú infekciu, obzvlášť s klinickými prejavmi ako je pálenie či svrbenie preliečiť, Odporučila by som Fluomizin 10 mg na 6 dní, následne profylakticky Lactofeel. Ak to nezaberie tak je nutná celková liečba per os (perorálnymi) antibiotikami. Cez wc ste to určite nedostali, ide o črevnú baktériu.

Podobné otázky

  • začinajúce pálenie

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, v pondelok som dobrala poslednú šiestu bombuľku Macmiroru. Brala som ich lebo mi zistili z vyteru stredné masívne enterococus faecalis. Teraz som v 18 tt. Už dva dni pociťujem na vchode do posvy slabé pálenie. Som z toho velmi nervózna lebo su sviatky a nedostanem sa ku svojmu gynekologovi. Neviem, či by som nemala ísť do nemocnice na pohotovosť. Veľmi sa bojím. Este nikdy ma tam nepalilo. Prosim poraďte mi čo mám robiť. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    z voľnopredajných liekov skúste Lactofeel, prípadne Floragyn. Ide o narušenie mikrobiálnej flóry, nerobte si starosti je to bežné. Po správnej liečbe to prejde, bez akýchkoľvek následkov pre plod.