Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,328 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Prosba

    , Autor: odbornik6

    Prajem pekný deň p.doktorka,
    mám na Vás prosbu a neviem, kde začať. Začnem takto: som tehotná, podľa všetkého 16t.t.+3. Dňa 19.11´13. sa nám s mužom zadarilo (veľmi neplánovane) a tak na druhý deň som užila tabletku "PO". Menzes som dostala hneď cca 23-24.11 2013( tak ako mal). Na vyšetrení u p.doktorky posl. deň v roku nebolo ešte vidieť tep plodu. PretoVás chcem poprosiť o vysvetlenie kedy vlastne došlo k otehotneniu, či mohla táto tabl, niečo zmeniť príp.posunúť ? Vopred Vám ďakujem za odpoveĎ.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    veľmi pravdepodobne ste otehotneli v nasledujúcom cykle. Teda v cykle, ktorý začínal 23-24.11. Ak máte pravidelný cyklus 28 dňový, tak ovulácia mohla byť okolo 10.12.2013.

Podobné otázky

  • Prosba o radu

    , Autor: *Miška*

    Dobrý deň p. doktorka,
    chcela by som sa opýtať na Váš názor, som v 37. týždni tehotenstva a bol mi zistený stredne masívne streptococcus agalactiae, na čo mi boli nasadené antibiotiká Unasyn. Chcela by som sa preto informovať, či je potrebné dané antibiotiká užívať, kedže niektorí lekári uvádzajú, že streptococca nie je potrebné liečiť, nakoľko aj tak pri pôrode mi budú podané antibiotiká. Pýtam sa aj preto, lebo žiadne nejaké ťažkosti nemám a dané antibiotiká mi nerobia veľmi dobre, hlavne, čo sa týka trávenia a zároveň sa bojím, aby dané antibiotiká nejako neublížili bábätku. Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    podanie antibiotík pri náleze stredne masívne Streptococcus agalactiae nie je nutné, presne ako hovoríte, ak nemáte žiadne klinické príznaky ako pálenie či štípanie pošvy nie je vôbec nutné streptokoka preliečovať.

  • Prosba o radu :-)

    , Autor: LenkaD26

    Dobry den, pani doktorka :-)
    Vcera som absolvovala usg, som v 29 tt a lekar mi pri sone povedal, že plod má "nápadnu zaludocnu bublinu"- zväcsený žaludok. Chcela by som Vás požiadať o radu, čo to znamena pre plod a jeho dalsí vývin v brusku? je to nebezpecna, popripade co je pričinou? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    závisí od nálezu, ktorý bohužial z vášho popisu neviem posúdiť. Prognóza aj to či to vôbec niečo znamená závisí od kontrolného ultrazvuku.