Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prosba o radu

    , Autor: miska-2

    Dobrý deň p. doktorka,
    chcela by som sa opýtať na Váš názor, som v 37. týždni tehotenstva a bol mi zistený stredne masívne streptococcus agalactiae, na čo mi boli nasadené antibiotiká Unasyn. Chcela by som sa preto informovať, či je potrebné dané antibiotiká užívať, kedže niektorí lekári uvádzajú, že streptococca nie je potrebné liečiť, nakoľko aj tak pri pôrode mi budú podané antibiotiká. Pýtam sa aj preto, lebo žiadne nejaké ťažkosti nemám a dané antibiotiká mi nerobia veľmi dobre, hlavne, čo sa týka trávenia a zároveň sa bojím, aby dané antibiotiká nejako neublížili bábätku. Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    podanie antibiotík pri náleze stredne masívne Streptococcus agalactiae nie je nutné, presne ako hovoríte, ak nemáte žiadne klinické príznaky ako pálenie či štípanie pošvy nie je vôbec nutné streptokoka preliečovať.

Podobné otázky

  • Prosba o radu :-)

    , Autor: lenkad26

    Dobry den, pani doktorka :-)
    Vcera som absolvovala usg, som v 29 tt a lekar mi pri sone povedal, že plod má "nápadnu zaludocnu bublinu"- zväcsený žaludok. Chcela by som Vás požiadať o radu, čo to znamena pre plod a jeho dalsí vývin v brusku? je to nebezpecna, popripade co je pričinou? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí od nálezu, ktorý bohužial z vášho popisu neviem posúdiť. Prognóza aj to či to vôbec niečo znamená závisí od kontrolného ultrazvuku.