Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Calibrum Babyplan

    , Autor: majusik26

    Dobrý deň ešte som sa chcela porádit že pred tehotenstvom som začalá užívať kyselinu listovú Folic Acid a som chcela či nemám vysadiť a kúpila som si Calibrum Babyplan čo bi bolo lepšie užívať Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vitamínové doplnky určite nekombinujte, aj Babyplan obsahuje kyselinu listovu preto už ďalšiu neužívajte.

Podobné otázky

  • Vitamíny v tehotenstve

    , Autor: lenkahavrisova

    Dobrý deň,
    rada by som Vás poprosila o radu ohľadne vitamínov v tehotenstve.Mám takmer 4ročnú dcérku,pri nej som užívala calibrum počas celého tehotenstva.Minulý rok v jari a v jeseni som spontánne potratila v 3 a 8 tt...užívala som femibion 800.Boli sme aj na vyšetrení u genetika,výsledky sú v poriadku.Môj lekár mi odporúčil brať znova femibion kedže sa pokúšame o bábo ale mám obavy či ho mám brať kedže som 2x potratila a zrovna som vtedy užívala tie vitamíny,viem,že vitamíny by nemali škodiť ale predsa obavy tam sú.poradíte mi nejaké iné,môžem brať ten calibrum babyplan??Snažím sa jesť aj v potravinách obsahujúcich kyselinu listovú ale skôr uvarenú ako surovú zeleninu.Dakujem za radu :-)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak chcete otehotnieť absolútne stačí ak budete užívať kyselinu listovú, žiadny femibion nepotrebujete ak máte vyváženú výživu a stravujete sa normálne s dostatkom zeleniny a ovocia.

  • acidum folicum

    , Autor: dadusena

    Dobrý deň, pani doktorka.
    Som v 11. tt a dobrala som Calibrum babyplan. Na toto "prechodné "obd. z 1.do 2. trimestra mi ešte ostalo klasické acidum folicum drg. Ako často ho mám užívať, pokým si nekúpim vhodné tbl. na 2.trimester. Ďakujem.