Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,408 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Mozem byt tehotna?

    , Autor: janulienka049

    Dobry den,s manzelom sa snazime o dietatko,momentalne mi meska menstruacia,mala som dostat 12.3. (utorok) a stale neprisla,od dnes poobedia ma strasne boli hlava,je mi aj trosku nevolno,merala som si teraz bazalnu teplotu a mam 37 stup.,je mozne tehotenstvo? Dakujem velmi pekne za odpoved. :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    v prípade meškajúcej menštruácie je tehotensve vždy možné. Urobte si tehotenský test. Držím palce.

Podobné otázky

  • Tehotenský test

    , Autor:

    Dobrý deň.
    Ja by som sa chcela informovat.
    Minuly tyzden vo stvrtok mi skoncila menstruacia. Uz cca mesiac-dva mam priznaky ako pri prvom tehotenstve.
    Stale sa mi toci hlava, je mi na zvracanie, nechuti mi jest, neustale som unavena a ospala, picha ma casto pod bruchom a v krizoch.
    Zo zvedavosti som vcera vecer (10.8.) urobila tehotensky test, kde druha ciarka bola slaba ale viditelna. Dneska rano (11.8) test bol jasne negativny.. ziadna druha slaba ciarka.
    mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, tehotná byť môžte. Odporúčam si to odsledovať, no najlepšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

  • Koniec antikoncepcie a tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň 28.6.som skočila branie antikoncepcie po 2 mesiacoch. 3 dní potom sme mali nechránený sex a dnes čiže 9.7. Sa cítim zvláštne. Nechuť na mäso, nafúknuté brucho, pichanie vo vajecnikoch pri kychani. Keď som hladná začnem jest a prestane mi chutiť a po chvíli som opäť hladná. Môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste po dobratí antikoncepcie mali ešte 7 dňovú pauzu, boli ste chránená aj počas nej. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test, pripadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor:

    Dobrý večer,
    Mešká mi menštruácia 5 dní. Pohlavný styk sme tento mesiac mali chránený, minuly mesiac som mala menštruáciu rovnako silnú ako iné mesiace aj napriek 4dňovému meškaniu. Nechránený prerušovaný pohlavný styk sme mali ešte pred poslednou menštruáciou, kde si je priateľ istý, že nič mu neušlo. Pre istotu som si po menštruácii spravila testy a všetky vyšli negatívne. Pri meškaní tejto menštruácie som si taktiež robila tehotenské testy (2 dni pred očakávanou menštruáciou, v deň očakávanej menštruácie a deň po nej) a všetky boli negatívne. Príznaky tehotenstva nemám. Iba teraz sa pridala mierna bolesť pŕs ako mi býva pred menštruáciou. Môžem byť tehotná z minulého cyklu aj napriek negatívnym testom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr 14 dní meškajúcej menštruácie. Ak boli tehotenské testy minulý mesiac negatívne, nemyslím si, že ste tehotná. Odsledujte si to. Aktuálne počkajte, kým Vám menštruácia bude meškať 14 dní, realizujte si tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pozitívny tehotenský test a nízke hcg

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Vyšiel mi pozitívny tehotenský test, ale iba taká slabá čiarka. Brali mi krv a hcg mi vyšlo 289, ale ževraj je to take hraničné. A na ultrazvuku bolo vidieť ešte len taký fliačik, ale tiež mi to nevedela na 100% povedať. Myslite, že môžem byt tehotná? Dnes som si robila dalsi test a čiarka už bola o dosť tmavšia .. posledná menstruacia bola 18.8., ale o bábätko sme sa začali Začali snažiť až 4.9. Tento utorok som bola u doktorky. Cítim aj nevoľnosť, citlivé prsia a strašne som nafúknutá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná ste určite, treba len dodiferencovať, o aký týždeň sa môže jednať a či sa jedná o fyziologické tehotenstvo, či je plod v maternici a či sa tehotenstvo vyvíja normálne. Ultrazvuk ako aj odber beta-HCG treba zopakovať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach ho vyhľadajte, eventuálne pri akútnych ťažkostiach v čase mimo ordinačných hodín Vášho obvodného gynekológa navštívte gynekologickú pohotovosť.

  • Mozne tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor,chcela by som sa spytat,s manzelom sme mali sex na 23 a potom 25DC,ja som si myslela ze ovulacia prebehla na cca 14DC,pretoze aj hlien som mala,aj pobolievanie brucha,MS som dostala presne na 28DC,ale tento dalsi cyklus mam taky zvlastny,neviem ci som mala ovulaciu,pretoze hlien som sice mala,ale malo a bol taky zvlastny a aj teraz mam stale taky nepatrny hlien.Ak som mala ovulaciu tak nebolo to na 14DC,ale neskor.Prsia mam naliate aj pobolievaju,aj bolesti v podbrusku a hlavne v krizoch,teda skor az na kostrci ma boli, MS som mala dostat teraz 20.7. Cize uz mi 2 dni meska.Tehotensky test som si robila v den ked mi mala prist MS,taktiez dnes rano a vysledok negativny.Je mozne,ze v podstate tak 35 den od pohlavneho styku este neukazal test pozitivny vysledok,cize ze stale mozem byt tehotna? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Tehotenské testy môžu byť falošne negatívne, ale aj pozitívne. Pri meškaní menštruácie 14 dní si tehotenský test môžete zopakovať. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na bHCG potvrdí alebo vylúči prípadné tehotenstvo.