Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,064 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: ivuska2463

    Dobrý den pani doktorka, strašne ma bolí hrdlo už druhý deň a vyskúšala som už kloktanie v slanej vode,homeogene,septisan,med a nič mi nepomáha...už neviem čo by som si dala :( až tak ma bolí hrdlo že sa mi nedá ani prehltať a už ma začína bolieť aj ucho z toho, môže to byť nebezpečne ked som v 20tt?môže to strašne bolenie hrdla nejak ohroziť naše bábätko?čo mám robiť?ďakujem vam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň Ivka,
    skúste si v lekárni kúpiť Bioparox, veľmi dobre účinkuje, pite veľa tekutín, teply čaj a držať hrdlo v teple. Ide o lokálny zápal, bolenie hrdla určite dieťatko neohrozí, no je potrebné sa preliečiť. Veľa zdravia prajem!

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: .,.,.,.,.

    Prepáčte ale minulá otázka bola poslaná omylom nuž problém pretrváva.Chcela by som sa opýtať, je možné že som tehotná? Pred 17tymi týždňami partner prešiel pár krát po vrchu a nebol ani ejakulat viac menej som sa na internete dočítala že to je aj tak možné. Mala som pravidelný menzes lenže mám strach že sa môže jednať o tehotenstvo. Momentálne som trochu viac pribrala ale nejaké značne viditeľné znaky nemám je možné aby som bola tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že tehotná nie ste, ale takto sa Vám neviem na 100% vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: .,.,.,.,.

    Dobrý deň, je možné že som tehotná? S partnerom som nemala síce vaginálny styk ale prešiel iba trochu po povrchu a nebol ani hotový(3.6), Menštruáciu som mala pár dní na to a potom aj nasledujúci mesiac, pribrala som a bojím sa že som otehotnela je to možné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
    Dobrý deň, za daných okolností, ak nedošlo k pohlavnému styku a mali ste už dvakrát mali, je tehotenstvo nepravdepodobné. Príčin nárastu hmotnosti môže byť viacero. Odsledujte si to.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, za daných okolností, ak ste nemali pohlavný styk a navyše ste už mali dvakrát aj menštruáciu, tehotná nie ste. Zmena hmotnosti je spôsobená niečím iným.

  • Pobyt pri mori

    , Autor: jaja117

    Dobry den mam este jednu otazku. Po covide ltory som dostala tyzden po ovládaciu (slaby priebeh) sme vyrazili k moru. Som aktualne 3 den meškania očakávanej MS (takze uplny zaciatok) isli sme na kanarske.
    Mozem byt trosku na slnku? Chodime od tej 15-18 mam prekryté brusko šatkou (niesu ti pri oceáne slnečníky) dodrzujem pitný rezim + mam aj pokrievku hlavy, samozrejme natieram UV faktorom. Je takyto pobyt na slnku v skorom stadiu tejotnosti v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže zatiaľ nemáte potvrdené tehotenstvo, nemôžeme sa ešte baviť o tehotenstve. Všetky spomínané opatrenia však môžete dodržiavať, je to vhodné aj mimo tehotenstva. Dlhodobejší pobyt na priamom slnku bez ochrany je nebezpečný apre každého človeka. Pobyt na slnku nie je kontraindikáciou v tehotenstve. Mnohé ženy absolvujú viacero pobytov a ani nevedia, že sú tehotné.

  • Tehotenstvo a röntgen

    , Autor: Small

    Dobrý deň
    Chcela by som sa spýtať na závažnosť problému. 7.9. som mala poslednú MS a 27.9. Som bola na röntgen celej chrbtice. V tom čase som netušila že som tehotná. Môže to ovplyvniť vývoj plodu môjho bábätka? A ako sa to rieši ako zistím ze dieťatko bude v poriadku ? Ďakujem Vám za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak už máte potvrdené tehotenstvo, záleží, v akom týždni ste v čase realizovania RTG vyšetrenia boli, rovnako tak záleží od dávky a sily RTG žiarenia, ktorá bola použitá. Ak bude na USG plod v poriadku, bude potvrdená akcia srdca, odporúčam realizovať PTS (prvotrimestrálny screening) v 11.-14. týždni tehotenstva. V tomto prípade platí väčšinou zásada “všetko alebo nič”, takže ak bude tehotenstvo v poriadku, nemalo by to mať negatívny vplyv na plod.

  • Covid + lieky

    , Autor: jaja117

    Dobry den, po potrate sa nam podarilo otehotnieť. Ked som vsak o tom este nevedela (pred MS očakávanou) dostala skm covid užívala skm len Paralen 500 a olynth, bolelo ma vsak rameno a 1x som si ho natrela Muay thajskou masťou (vraj by sa nemala uzivat v tehotenstve) bolo to uplne nazaciatku este pred očakávanou menštruáciou. Myslite ze to moze velmi uškodiť? Dost som sa z toho vystrašila.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jednorázová aplikácia krému nemá na tehotenstvo vplyv. Nemusíte sa obávať.