Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problémy počas tehotenstva

    , Autor: janka

    Dobrý deň! mám na vás otázku.Z výteru mi zistili, že mám streptokoka typu B som v 38 tt a mám strach ako to bude všetko prebiehať počas pôrodu,doktorka povedala, že mi podajú ANT, aby sa predišlo infekcii, ale čo ak mi ich nestihnú podať včas.Môže to byť nebezpečné?A ešte mám jednu otázočku.Z tripple testu mi zistili, že riziko NTD je 1:830,ale skríning vyšiel negatívny,ale znamená to tzv šedú zónu.Tak ma doktorka posala na 3D ultrazvuk v 22 tt a tam i doktor povedal, že nepozoruje žiaden problém,ale vynarájú sa mi rôzne myšlienky.Ako to vlastne je.Lebo na začiatku tehotenstva v 6 tt som teplotovala a este približne týžden pred tým ako som otehotnela som brala tabletky na zápal močových ciest, môže to mať aj s tým nejaky súvis.Aeste pred triiple testom mala nádchu.Môžete sa vyjadriť aký máte na to názor.Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môžete byť absolútne bez obáv. Infekcia streptokokom sa pri pôrode prelieči antibiotikami, ak sa antibiotiká nestihnú podať, podajú sa antibiotiká priamo dieťatku, nič mu tak nehrozi a teda sa vôbec nemusíte obávať. Čo sa týka šedej zóny skríningu, príčinou môže byť aj ochorenie v čase odberu skríningu, ak sa však na 3D UZV nič nepreukázalo nemusíte sa obávať. Čím sa bude viac blížiť pôrod budete mať väčšie obavy, to je normálne ale vďakabohu v tomto prípade neopodstatnené. Držím palce!