Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Upchaty mliekovod

    , Autor: odbornik6

    Dobry den,

    prosim Vas o radu ohladom dojcenia. Asi pred tromi tyzdnami sa mi zapalil prsnik pre upchaty mliekovod. Antibiotika som nebrala, pretoze sa mi podarilo ho spriechodnit castim prikladanim a odsavanim. Zostala mi vsak na bradavke biela bodka, ktora stale brani priechodnosti mlieka. Obcas sa uzavrie, bolest sa stupnuje a zacina opakovany zapal. Ako mozem uplne spriechodnit mliekovod a zabranit zapalu?
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je potrebné navštíviť lekára aby to odborne zhodnotil, a vprípade nutnosti zápal preliečil antibiotikami, pretože sa inak opakovaným zápalom nevyhnete.

Podobné otázky

  • biela bodka

    , Autor: deli06

    Dobrý deň,,mám 9-mesačnú dcérku,ktorú dojčím,a asi pred troma dňami sa mi objavila na bradavke biela bodka. Predpokladám,že je to upchatý mliekovod,nebolí to ani pri dojčení,nikdy som ani nemala zápal,ani horúčky nemám.Dávam si na to Bepanten.Môžem si to prepichnúť a vytlačiť von,alebo sa to samé uvoľní,,alebo čo mám robiť? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak to nie je zapálené a nebolí to skúste si to sama vytlačiť ak to nepôjde alebo to bude veľmi bolestivé navštívte lekára.