Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • trombofilia

    , Autor: katy30

    Dobry den, chcem sa spytat, ci moze mat na vnutromaternicove umrtie plodu v 34 tyzdni vplyv, ze partner ma mutaciu F V Leiden G169A heterozygot. Dakujem.

Podobné otázky

  • krcok maternice

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, je mozne, ze som zle pochopila pana doktora, ale aj do knizky mi napisal "vaginalny krcok mierne dalej". Moja otazka ale znie, ci je podla Vas vacsia sanca na uspesnu graviditu, ked uzivam duphaston 3x1 a clexane 0,2 (vrodena trombofilia heterozygot + uterus duplex).
    Na dalsiu kontrolu som objednana az na 7.1.2014.
    Dakujem za odpoved a zelam krasne sviatky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite áno. Gestagény sú na podporu udržania gravidity, a Clexane na riedenie krvi. Držím palce

  • cyklus s Clostilbegytom

    , Autor: bobula2

    Dobry den, chcela by som sa opytat- mala som tento mesiac stimulovaný cyklus s Clostilbegytom 5dní po 1 tbl. od 5. do 9.dńa cyku, na folikulometrii realizovanej 14. deň bol folikul dominantný veľkosti 20 mm, na 21. deň cyklu som bola opať na USG kontrole, či došlo k ovuláci, na USG bolo viditeĺné žlté teliesko, výška endometria bola 9mm, doktor povedal, že tehotenstvo nevie t.č. potvrdiť, ale že to vyzerá dobre. V ten deň večer som začala špiniť, na 2. deň mierne krvácanie len na toalete. Užívam Dphaston 2x1 tbl. od 14.dňa cyklu, mam 29 rokov a toto bol moj 2. stimulovaný cyklus sClostilbegytom, 1. cyklus v novembri skončil spontánnym potratom v 4. týždni. Mala som následne realizované genetické vyš.-negat., hematologické vyš.- mutácia PAI. Chcela by som sa opytat ohladom toho krvácania, či by event, mohlo isť znova o habituálny potrat,neviem si to vysvetlit, pretože na tom USG doodbedu nebolo nič vidieť, je to možné? ináč mám cykly pri užívaní Duphastonu v trvaní 28 dní, bez jeho užívania som mala len slabé špinenie skoro celý mesiac. Je možné aby tento stav bol ovplyvnený trombofiliou? A ešteby som sa chcela opytat či by nemohlo ist o endometriózu (laparoskopiu som zatial nemala robenu, boesti brucha ani pri menstruacii nemavam silne) Som zufala, lebo teraz mama zasa ist na 3. cyklus a neviem, či už tomam počitať od toho špinenia, alebo nie? Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    krvácanie mohlo byť spôsobené aj uhniezdením embrya v sliznici maternice takže zatiaľ nie je nič sptratene, práve naopak :) krvácanie určite nebolo spôsobené trombofíliou, na druhej strane trombofília môže spôsobiť potrat či missed abortion. pokračujte ďalej v užívaní Duphastonu a počkajte do očakávanej menštruácie, ak bude meškať urobte si tehotenský test a napíšte nám dobré správy :)
    Držím palce!