Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,374 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • cyklus s Clostilbegytom

    , Autor: bobula2

    Dobry den, chcela by som sa opytat- mala som tento mesiac stimulovaný cyklus s Clostilbegytom 5dní po 1 tbl. od 5. do 9.dńa cyku, na folikulometrii realizovanej 14. deň bol folikul dominantný veľkosti 20 mm, na 21. deň cyklu som bola opať na USG kontrole, či došlo k ovuláci, na USG bolo viditeĺné žlté teliesko, výška endometria bola 9mm, doktor povedal, že tehotenstvo nevie t.č. potvrdiť, ale že to vyzerá dobre. V ten deň večer som začala špiniť, na 2. deň mierne krvácanie len na toalete. Užívam Dphaston 2x1 tbl. od 14.dňa cyklu, mam 29 rokov a toto bol moj 2. stimulovaný cyklus sClostilbegytom, 1. cyklus v novembri skončil spontánnym potratom v 4. týždni. Mala som následne realizované genetické vyš.-negat., hematologické vyš.- mutácia PAI. Chcela by som sa opytat ohladom toho krvácania, či by event, mohlo isť znova o habituálny potrat,neviem si to vysvetlit, pretože na tom USG doodbedu nebolo nič vidieť, je to možné? ináč mám cykly pri užívaní Duphastonu v trvaní 28 dní, bez jeho užívania som mala len slabé špinenie skoro celý mesiac. Je možné aby tento stav bol ovplyvnený trombofiliou? A ešteby som sa chcela opytat či by nemohlo ist o endometriózu (laparoskopiu som zatial nemala robenu, boesti brucha ani pri menstruacii nemavam silne) Som zufala, lebo teraz mama zasa ist na 3. cyklus a neviem, či už tomam počitať od toho špinenia, alebo nie? Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    krvácanie mohlo byť spôsobené aj uhniezdením embrya v sliznici maternice takže zatiaľ nie je nič sptratene, práve naopak :) krvácanie určite nebolo spôsobené trombofíliou, na druhej strane trombofília môže spôsobiť potrat či missed abortion. pokračujte ďalej v užívaní Duphastonu a počkajte do očakávanej menštruácie, ak bude meškať urobte si tehotenský test a napíšte nám dobré správy :)
    Držím palce!