Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,969 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • vyrazky

    , Autor: alenakmet

    dobry den som v 40 tyzdni tehotenstva a po celom bruchu sa mi.vyhodili male cervene vyrazjy. nesvrbia len nevyzeraju dobre. nikde inde ich nemam. co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    príčin môže byť niekoľko, mal by Vás vyšetriť dermatológ - kožný lekár. Môže ísť o alergickú reakciu na lieky,potraviny prípadne aj na iné látky ako je aviváž či prací prášok.

Podobné otázky

  • Drobné vyrážky a podráždená koža

    , Autor:

    Dobrý deň,som v 19tt+1. Pred pár dňami sa mi na ľavom stehne objavila podráždená koža,je červená a na dotyk suchá. Kozmetiku a pracie prostriedky používam od začiatku tehotenstva rovnaké. Tak som si ju začala potierať kalciovou masťou,avšak po dni a pol používania som si všimla,že okolo toho podráždeného miesta si malé vyrážky. Vseobecne už od puberty mám akné ale toto som ešte nemala. Mám zájsť k lekárovi? Alebo čo by ste mi poradili? Totiž tu v meste máme iba jednu kožnú lekárku a k nej treba mesiac čakať. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý dňa, hoci ste tehotná, jedná sa zjavne o kožný problém, ktorý je mimo môjho odboru. Môže sa jednať o potničky, mohlo Vás niečo uštipnúť, môžete mať popálenú kožu, môže to byť alergická reakcia, ... Bez videnia nálezu sa Vám však takto nebude vedieť vyjadriť ani kožný lekár.

  • Uzivanie Dithiadenu a kortikoidna mast v tehotenstve

    , Autor: alenaas

    Dobry den, prosim Vas chcela by som sa spytat, ci sa moze uzivat liek Dithiaden, aplikovat lokalne ichtiolova mast a kortikoidna mast Beloderm (na vyrazky asi od oblozenia hmyzom) v case, ked sa snazime o dieta, resp. je mozne ze som uz aj tehotna (na test je ale skoro). Nemozu tieto lieky a masti ublizit plodu v prvych tyzdnoch tehotnosti, resp. negativne ovplyvnovat oplodnenie? Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    hlavne tie kortikoidy nie sú vhodné, na podráždenie pokožky sú i menej zaťažujúce prípravky
    s pozdravom

  • Svrbenie brucha a vyrazky

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,
    chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 2 týždne do pôrodu a v hornej časti brucha, od rebier až po pupok, som sa vyhádzala. Ide o také malé červené bodky ako krupica.
    Na týchto miestach však nepociťujem svrbenie. Výrazné svrbenie pociťujem v spodnej časti bruška, kde mám na koži červené fľaky. Podľa môjho lekára je to spôsobené extrémnym naťahovaním kože (keďže som dosť štíhla/útla) a sú to len objemnejšie strie.Okrem toho mávam občas pocit tiaže v oblasti pod rebrami. Mám obavy, či to nemôže nejako súvisieť s pečeňou, resp. žlčníkom.

    Ďakujem vopred za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    mám podozrenie , že by sa mohlo jednať o niečo závažnejšie , radšej choďte k lekárovi prosím vás nech vám odoberie krv, na odbery hepatálnych parametrov a podobne, zmeria tlak a doplní vyšetrenia.
    Neodkladajte to prosím
    S pozdravom

  • streptokok v hrdle a nose

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, som v 21 tt. Este na začiatku tehotenstva mi zistili streptokoka v hrdle aj v nose. V pošve nieje. No keďže som sa necítila chorá tak som to neriešila. Mam len vyrážky na tvári. Chcem sa opýtať, či je potrebné to riešiť. A ešte ma trápi take tupé pichanie v posve asi raz za minútu ale nieje to vždy. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    počas tehotenstva infekcia nepredstavuje pre dieťatko riziko, avšak po pôrode je riziko prenosu, preto by som si infekciu na vašom mieste preliečila.

  • streptokok v hrdle a nose

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, som v 21 tt. Este na začiatku tehotenstva mi bol zistený streptokok (ale neviem aký druh) v hrdle a nose. V pošve ho nemám. Ale keďže som nemala žiadne príznaky choroby, tak som to neliecila. Mam iba vyrážky na tvári. Chcem sa opytat, či to môže ohroziť dieťatko, či je to potrebné nejako liečiť alebo nie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    priamo počas tehotenstva nie je pravdepodbné ohrozenie dieťatka, v zmysle toho, že by sa mohlo nakaziť po pôrode by som odporučila preliečenienapriek tomu, že vám to nespôsobuje žiadne ťažkosti.