Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Neuspesne IVF

    , Autor: Majka1333

    Dobry den prajem pán Doktor.
    Absolvovala som 2 neuspesne IVF. Pri prvej stimulacii som mala 2 folekuly, 2 vajicka odobrate, ktoré sa oplodnili. Pre zuzeny krcok maternice nebol mozny transfer az na druhy cyklus. Krckom som podstupila dilataciu cervixu uspesne. 2 embya sa vsak nevyvinuli do blastocysty. Nebolo co zamrazit.
    Druha stimulacia sa vydarila, 8 folykuly, 7 oocytov, z coho 4 boli zrele a 3 dozrievali. Oplodnili sa vsetky. Iba jedno embryo bolo vhodne na transfer A kvality 8 bunkove. K zamrazeniu embya opat nedoslo, kvoly blastocysta.
    6.marca som mala transfer no zial po odbere na 9.den vysiel Hcg negativny.
    JA mám 35 rokov a partner 40, partner ma diagnozu asthenoteratozoospermia.
    Nás neuspech moze spocivat v mojich vajickach alebo v partnerovych spermiach? Zatial sme nepodstupili geneticke vysetrenie, cakame na termín. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Určite je potrebné doplniť genetické vyšetrenie, prípadne aj imunologické a ak ste ešte nemali realizované hematologické a endokrinologické vyšetrenia, tak aj tie. Ak ste v riešení centra asistovanej reprodukcie, najvhodnejšie je sa pýtať v prípade nejasností tamojších lekárov, ktorí majú k dispozícii všetky výsledky vyšetrení, poznajú všetky okolnosti a majú o Vás najviac informácii.

Podobné otázky

  • Problemy s otehotnenim

    , Autor: barborka

    Dobry den!

    Moj problem je neznamy.Zdravotne sme obidvaja podla vysetreni uplne v poriadku.Vek mame: Ja-32 a partner 39.Mam 14 rocneho syna s inym partnerom.S aktualnym partnerom sa snazime o babatko uz stvrty rok a bez vysledku.Mame za sebou dva neuspesne ivf.Odobrali mi obidva razy nad 10 oocytov z toho sa 9 oplodnilo,pri prvom ivf po predlzenej kultivacii zostali dve blastocisty,obidve vlozili a nic.Pri druhom ivf tiez 9 oplodnenych vajicok.3 zmrazene hned a 6 dane na predlzenu kultivaciu.zostali zas len 2 aj tie zaostale vo vyvoji a vkladali mi ich na 6.den od opu.Samozrejme neuspesne.Strasne tuzime s partnero po babatku a uz sme beznadejny.Asi jedine vysetrenie nemame urobene a to je geneticke.Moze byt problem v genetike,ze embrya sa prestanu vyvijat?Co by ste nam poradali vy?Za odpoved Vam vopred dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužial dnes vieme vyšetriť len časť možných príčin neplodnosti to ostatné je nami nepoznané. Oplodnenie ovplyvňuje množstvo faktorov preto je ťažké predpokladať kde je problém, respektíve následne ho riešiť. Do ďalšieho cyklu je nutné ísť s prídatnou terapiou (prednison anopyrin - aj keď na to nie je indikácia) + odporučia by som pred IVF užívať Inofolic - zlepšuje kvalitu vajíčok. Genetické vyšetrenie je na vašom zvážení a aj finančných možnostiach. Každopádne držím palce!