Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bylinky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ,
    chcem sa opýtať aký máte názor na užívanie rôznych byliniek.
    Konkrétne kotvičník, alchemilka a vitex jahňací. Má to vôbec zmysel ?
    Som po dvoch potratoch - otehotnela som prirodzene.
    A teraz za sebou máme neúspešne IVF. Ani mne ani manželovi nenašli žiadnu príčinu prečo sa nám nedarí otehotnieť. Preto sa už uchyľujem k liečbe rôznymi bylinkami. Čo mi odporúčate ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako sa hovorí, topiaci sa aj slamky chytá. Spomínané bylinky môžete užívať, prakticky si nepoškodíte. Nie som však odborník na bylinky, takže Vám v tomto neporadím. Niekedy sa naozaj stane, že všetky realizované vyšetrenia - hematologické, endokrinologické, genetické a imunologické sú negatívne, a aj napriek tomu sa nedarí páru otehotnieť. Postupoval by som podľa odporúčaní lekárov centra asistovanej reprodukcie, ktorí sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Kombinácia liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala na kombináciu liekov. Mávam nepravidelný cyklus a mam podozrenie podľa usg na to, že mi folikuly nepraskaju/prezrievaju, do toho mávam aj mimo menštruačné špinenie. Od budúceho cyklu začínam užívať Duphaston od 12-25DC, a chcela by som pripojiť lieky prírodného pôvodu ako je Maca peruanska a Pupalka + čaj kotvičník. Aký je váš názor na kombináciu duphaston a vitex jahnaci? Je možné užívať takúto kombináciu na zlepšenie cyklu? ak áno kedy je najlepšie užívať tieto produkty. Ešte by som mala otázku pre muža je vhodná kombinácia Zinok, Maca a kotvicnik? :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemám skúsenosti so všetkými spomínanými bylinkami. Treba však mať na pamäti, že všetkého veľa škodí a menej je niekedy viac. Niektoré bylinky pôsobia skôr estrogénne, čo môže ešte zhoršiť alebo nevedome udržiavať rast folikulov, niektoré bylinky pôsobia skôr gestagénne, teda podporujú tvorbu progesterónu. Duphaston by som s Vitexom nekombinoval.