Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Lula56

    Dobrý deň pán doktor, prosím je možné otehotnieť keď muž ejakuoval mimo vagíny, ale hneď potom ho dal znova do vagíny? Bolo to tesne po ejakulácii. Je to možné aj keď už tam nie je tá sila výstreku, že spermie sa dostanú kam majú?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pre otehotnenie nie je nevyhnutná priamo ejakulácia. Spermie sa nachádzajú aj v prostatickom sekréte, v tomto prípade aj v močovej rúre. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si urobte tehotenský test.

Podobné otázky

  • Po chromopertubacii

    , Autor: Pokemonka123

    Dobrý deň pán doktor,23.3.som absolvovala chromopertubaciu v tom čase by som mala mať ovulaciu, možno deň pred tým. Bolo by možné tehotenstvo aj v tomto cykle?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nastala ovulácia pred výkonom, vajíčko bolo odplavené kontrastnou látkou, pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá. Ak k ovulácii došlo po výkone, tehotenstvo je možné.

  • Možné tehotenstvo ?

    , Autor: 282821

    Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať, bola som u svojej gymekologičky na sone 3 x za sebou tento mesiac aby sme zachytili čas ovulácie keďže sa nám nedarí otehotnieť.
    Vravela že ovulácia vychádza cca na 16 , 17 , 18.10
    V stredu som si brala HCg z krvi vyšlo negat 0.30
    Ale beriem lieky duphaston od 11 do 25. Dňa cyklu po ktorých mi vraj má prísť menštruácia do 3 dní ..a stále mi tak aj prišla keď už som lieky dobrala.
    Ale posledný deň som lieky užila v sobotu je piatok a stále mi menštruácia neprišla.
    Je možné že som teda tehotná aj keď v stredu ešte hcg v krvi nič neukázalo? Alebo je to už len náhoda a zas zbytočná naivita?. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenské testy má zmysel realizovať pri meškajúcej menštruácii aspoň 14 dní, skôr to zmysel nemá, testy môžu byť falošne negatívne.