Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Liecba neplodnosti

    , Autor: Ivka85

    Dobry den. Chcem sa opytat, snazime sa o dieta a lekar mi pedpisal clostillbegyt ktory mam brat 5-9 den jednu tabletku. Prvy mesiac ked som ho brala som bola na folikulometrii dominantny folikul bol...lekar mi vsak za tym nepichol pregnyl tak ako som sa docitala ze to vacsinou byva takyto postup. Tento mesiac som znova brala clostillbegyt 5-9 den 1 tabletu. Teraz to v liecbe zmenil tak ze mi od 15 dna. cyklu na 10 dni predpisal jednu tabletu vecer progestanelle. Chcem sa spytat ma vyznam brat clostillbegyt bez pregnylu? Zaroven sa chcem este spytat na co sluzi liek progesranelle. A tiez sa chcem opytat moze liek clostillbegyt podporovat vznik mykoz? Nakolko som sa s tym momentalne zacala trapit. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri liečbe Clostilbegytom nemusí byť automaticky aplikovaný aj Pregnyl. Progestanelle je preparát progesterónu, ktorý má viaceré využitie, či už na úpravu cyklu mimo tehotenstva alebo na podporu a udržanie tehotenstva. Príčin mykóz môže byť viacero, nedával by som ju do súvislosti s Clostilbegytom. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Problémy s plodnosťou II.

    , Autor: katkako

    Dobrý deň, pani doktorka,
    dňa 7.1. 2013 som Vám písala o našom probléme s plodnosťou. Odvtedy sme boli na opakovanom spermiograme s rovnakým výsledkom mierna teratozoospermia, mne bol nasadený 1 mesiac po ovluácii Duphaston a krvné zrazeniny sa zmiernili. Absolvovala som HSK + HYCOSY, hormonálny profil. Všetko v poriadku. Jediné čo zistili je veľmi mierny náznak srdcovitého tvaru maternice ale to vraj neovplyvňuje plodnosť. Momentálne som 9.deň po IUI, beriem Utrogestan 2x2 vaginálne. Spolu s IUI sa robil aj halosperm DNA vyšetrenie. Moja otázka sa týka najmä toho, že sa cítim veľmi nervózna, podráždená a náladová, môže to súvisieť s užívaním Utrogestanu? Ďakujem Vám veľmi pekne aj za prvú odpoveď a tiež teraz.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    gratulujem k tomu, že napredujete a držím palce aby to všetko malo šťastný koniec.
    Čo sa týka nervozity a podráždenosti, ťažko povedať či ste nervóznejšia kvôli tomu, že sa obávate výsledku alebo je to na vrub Utrogestanu. Pre každú ženu je liečba neplodnosti veľmi stresujúca a striedanie veľkých očakávaní a obáv z neúspechu je psychicky veľmi náročná.