Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,410 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problémy s plodnosťou II.

    , Autor: katkako

    Dobrý deň, pani doktorka,
    dňa 7.1. 2013 som Vám písala o našom probléme s plodnosťou. Odvtedy sme boli na opakovanom spermiograme s rovnakým výsledkom mierna teratozoospermia, mne bol nasadený 1 mesiac po ovluácii Duphaston a krvné zrazeniny sa zmiernili. Absolvovala som HSK + HYCOSY, hormonálny profil. Všetko v poriadku. Jediné čo zistili je veľmi mierny náznak srdcovitého tvaru maternice ale to vraj neovplyvňuje plodnosť. Momentálne som 9.deň po IUI, beriem Utrogestan 2x2 vaginálne. Spolu s IUI sa robil aj halosperm DNA vyšetrenie. Moja otázka sa týka najmä toho, že sa cítim veľmi nervózna, podráždená a náladová, môže to súvisieť s užívaním Utrogestanu? Ďakujem Vám veľmi pekne aj za prvú odpoveď a tiež teraz.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    gratulujem k tomu, že napredujete a držím palce aby to všetko malo šťastný koniec.
    Čo sa týka nervozity a podráždenosti, ťažko povedať či ste nervóznejšia kvôli tomu, že sa obávate výsledku alebo je to na vrub Utrogestanu. Pre každú ženu je liečba neplodnosti veľmi stresujúca a striedanie veľkých očakávaní a obáv z neúspechu je psychicky veľmi náročná.