Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Snažíme sa o bábätko

    , Autor: ivuss

    Dobrý deň. Prosím vás chcela by som sa spýtať. Snažíme sa o druhé bábätko ale mám taky problém že od prvého pôrodu mám nepravidelný menzes. Mám 50 dňový cyklus.niekedy príde aj po 52 dnoch. Bude mesiac čo uživam inofolic. Chcela by som sa spýtať či aj napriek tomu môžem byt tehotná alebo to treba riešiť. Zatial sa snažíme iba 3 mesiace. Ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, otehotnieť sa dá aj pri dlhšom cykle. Ak sa Vám nepodarí otehotnieť do roka od začiatku intenzívneho snaženia, navštívte Vášho obvodného gynekológa, rovnako aj v prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkostí.

Podobné otázky

  • Snaha o počatie

    , Autor: Sestra

    Dobrý deň,
    snažíme sa o bábätko už 2.5 roka... Vyšetrená som ja aj manžel všetko sme mali v poriadku..výsledky boli v norme.. Až na PCOS..
    - mala som problém s menštruačným cyklom.. preto užívam už skoro 4 roky Duphaston...od vtedy mám menštruáciu pravidelnú 28-32 dní .. krvácam 5-6 dní...
    - Mala som robený hormonálny skríning bol zvýšený progesterón iné hormóny v norme meranie folikulov v norme pri PCOS
    - pani doktorka ma poslala ešte na vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov... Že zrejme bude chýba tam keďže všetko je v norme... No vajičkovody sú obidve priechodné...
    -AMH mám 7.72
    -HA som nikdy neužívala
    Ostáva podľa vás už len IVF alebo je šanca na prirodzené počatie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je otázne, či u Vás dochádza k ovulácii. Keďže máte aj vysoké AMH, teda zásobu vajíčok máte vysokú. Nemusí dochádzať k ich uvoľňovaniu počas ovulácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je však vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie, kde Vám budú realizované vstupné vyšetrenia, ako aj spermiogram partnera. Je viacero možností, ktorými sa dá postupovať. Nie vždy je potrebné realizovať IVF.

  • Negatívne

    , Autor: Majka3208

    Dobrý deň pán dr.
    28.2 som mala gynekológom potvrdenu ovuláciu. Snažíme sa o bábätko.
    Už týždeň má boli podbruško. Menštruáciu mávam ako hodinky pre na 29 deň cyklus.
    Dnes mám 30 a stále nič. Len bolesti podbruska. 4 dni dozadu som mala slabo žltý husti výtok bez zápachu (bez pálenie svrbenia).
    Testy sú však negatívne.
    Čo by to prosím mohlo byt? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 2 -3 týždne si realizujte tehotenský test, prípadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Verča1212

    Dobrý deň nemala som už dva mesiace menštruáciu snažíme sa o bábätko tak som myslela, že môžem byť tehotná ale test je stále negatívny. V tomto týždni si všimol priateľ, že mám zmeny nálad mám zvláštne chute na jedlo čo som nikdy nemala. Môžem byť tehotná? Alebo čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Oplodnenie

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň možno sa opýtam veľmi hlúpo ale snažíme sa o bábätko. Dostala som inekciu ovitrele a mali sme sa s partnerom snažiť tieto dni od 25-27.6. s tým že neviem prečo ale môj sexuálny apetít je vyšší a každý deň masturbujem aj s orgazmom pretože pri styku to nie vždy mám orgazmus dnes 28.6. som nastúpila na duphaston dva krát jedna a dnes som aj masturbovala a mala silný orgazmus budem aj špecifikovať mám len vonkajší orgazmus lenže som veľmi v strese lebo kamarátka ma vystrašila že to nesmiem masturbovať lebo na začiatku tehotenstva môže dôjsť k potratu a moja otázka teda znie. Keďže plodné dni som mala 25-27.6. a snažili sme sa a pomedzi to som masturbovala či som mohla niečo pokaziť a či mám stresovať samozrejme sa už nechytim samej seba len mám zvýšenú chuť plus keď som dnes 28.6. mala silný orgazmus z masturbácie mohla som zabrániť nejako oplodneniu alebo spôsobiť teoreticky nasledujúci potrat alebo nie a mám byť v kľude? Prepáčte len veľmi sa snažíme a teraz mám strach že som niečo pokazila ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keby došlo v posledné dni k oplodneniu, nemuselo ešte dôjsť k uhniezdeniu oplodneného vajíčka. Orgazmus na to nemá vplyv. Podľa mňa sa nemusíte znepokojovať, pre vlastný pokoj však môžete dočasne abstinovať v masturbácií.

  • Snažíme sa o bábätko

    , Autor: lastovičky

    Dobrý deň, s partnerom sa snazime skoro uz rok o babatko. Obaja sme boli vysetrení v Košiciach. Vsetky vysledky sme mali dobre. Menstruaciu mam pravidelnu. Moj gynekolog mi predpisal liek Clostilbegyt, este som ho nebrala, cakam na menstruaciu, ale mam jemne obavy po precitani pribaloveho letaka. Obaja mame 35 rokov. Nevieme, v com by mohol byt este problem a preco sa nam nedari. Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri snažení otehotnieť sa odporúča mať pravidelný nechránený pohlavný styk, aspoň 2-3 krát týždenne počas celého cyklu, nie len počas "plodných dní". Ak sa Vám aj napriek tomu a negatívnym výsledkom vyšetrení nedarí otehotnieť, je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.