Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Neviem ci ste dostali moju otazku, prosim odpovecte mi. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem o akú otázku ide, v poslednej doručenej pošte žiaľ od vás nič nie je , možno ste otázku neodoslali
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Menzes nikde, bolesť v podbrušku a špinenie po sexe.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať, už 2 roky sa snažíme o bábätko mam PCOS. Mala som problémy z menzesom stále meškál chodila som na vyvolavačky, nasadil mi duphaston potom sa tó upravilo menzes chodil pravidelne a na čas. Jeden mesiac som mala slabšiu menštruáciu spravila som si len tak tehotensky test a boli tam 2 ciarky no tešila som sa len 2 týždne išlo o biochemkcke tehotenstvo. A od vtedy mi cyklus hafruje znovu. Bola som u Dr. urobil mi sono a našiel my folikularnu cystu. pichol vyvolavacku. A nasadil clostilbelgit.. 20.1. Som dostala menzes na 3 deň som začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní. Vo februári som 3 dní meskala ale dostala som 19.2. Bola síce slabšia ako mávam a aj kratšia trvala 3 dní, v deň začatia bratia clostil som si pre istotu spravila test ale bol negatívny tak som znovu začala brať clostil. 1tabletku denne 5 dní.. Menzes som mala dostať 18.3. Celý čas od skončenia menzesu sme sa snažili o bábätko. 14.3. Som mala jednorazové krvácanie bolo to také skôr krvavo ružové a bolo iba raz keď som bola na WC a utrela som sa, myslela som si ze menzes prišiel skôr ale keď som šla druhý krát už vôbec nič a menzes mi už mešká 17dni. Tehu test som si robila na 5ty deň meškania. Ale bol negatívny. Celý čas od vtedy ako som mala dostať menzes ma boli podbrusko aj kríze, a aj prsia. Včera sme malý pohlavný stik a dnes som si všimla jemné Špinenie nechápem z čoho to môže byť, nikdy predtým som to nemala. Môže to byť tým ze mam cystu? Vlastne neviem či ju ešte mám alebo mi pukla predtým ako mi ju Dr. zistil som mala aj bolesť pri pohlavnom styku ale ako mi dal vyvolavacku a prišiel menzes tak už bolesti nemávam .. Stále sa cítim ako by menzes mal prísť boli ma podbrusko, kríze a mam citlivé prsia. Môže to byť aj nejaký príznak tehotenstva? A špinenie po sexe môže byť tiež príznakom Tehu. Alebo sa mi ešte môže dostaviť menzes. Je to také jemne špinenie z výtokom k tomu bolesť pod bruška Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná, ani že sa jedná o PMS (predmenštruačný syndróm). Špinenie môže byť príznakom jedného aj druhého. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám ani bližšie okolnosti, vek, výsledky hormonálneho profilu, AMH, ani ďalšie okolnosti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vodná cysta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať pred 2 mesiacmi mi vyšli tehotenské testy 3 pozitívne bola som na echo dr potvrdila tehotenstvo 3 tt cca 4tt som začala krvácať silno teraz sme boli na klinike aby nám pomohli z ďalším otehotnením a dr nám oznámila ze som nebola tehotná ze som mala vodnú cystu ktorá praskla a preto som mala aj také príznaky tehotenstva ze test to ukáže niekedy. Tak neviem z manželom sa nám nedarí 10 rokov a teraz mi povedala dr toto. Nechcem si ani pripustiť ze by som nemusela byt plodná alebo niečo ale dosť ma to trápi ze ešte neviem ako ďalej lebo čakám na termín ???? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k tomu, či sa jednalo o tehotenstvo alebo nie sa Vám neviem vyjadriť. Je však pravda, že za istých okolností môže byť tehotenský test aj falošne pozitívny. Ak sa Vám s manželom nedarí otehotnieť už 10 rokov (!), je to jednoznačne dôvod na návštevu centra asistovanej reprodukcie, kde vyšetria ako Vás, tak aj partnera. Potrebné je realizovať vyšetrenie spermiogramu, u Vás hormonálny profil, AMH a pri negatívnych výsledkoch aj hematologické, endokrinologické, genetické a imunologické vyšetrenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menštruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, chcem sa opytať po nechranenom styku som dostala menštruaciu skôr o 4 dni. Menštruaciu mam slabšiu ako mavam , z každodennymi bolestami brucha. A menštruacia je červena až hneda. Trva to 3 dni zatial. Možem byt tehotna? Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Môže sa jednať aj o implantačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nedarí sa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať z manželom sme dlhé roky spolu nedarí sa nám už dlho ale až teraz sme tak že už veľmi chceme a tuzime po bábätku.
    Je možné že žena ma pravidelnú menštruáciu a aj ovuláciu podľa ovu testov a môže byt neplodná?
    Alebo aký problém tam môže byt v septembri ideme do nemocnici na konzultáciu a vyšetrenia tak mám aj taký strach že čo bude ???? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin problémov s otehotnením môže byť viacero, takto nemá zmysel o tom polemizovať. Ak sa Vám nedarí otehotnieť, aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu okrem obdobia menštruácie a snažíte sa už vyše roka, je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať základné hormonálne vyšetrenia a v prípade ich negativity Vás vie poukázať do centra asistovanej reprodukcie, kde majú k dispozícii všetkých potrebných špecialistov. Je potrebné realizovať hematologické, endokrinologické, genetické, ako aj imunologické vyšetrenie a samozrejme u manžela vyšetrenie spermiogramu.

  • Vysetrenia keď sa nedari

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, zaujímalo by ma aké vyšetrenia ma čakajú keď sa nám rok nedarí otehotnieť???teda podarilo sa nám hneď po 3.mes ako som vysadila antikoncepciu,žiaľ skončilo sa to zamlcanym potratom v júli 2023 od vtedy nič. Zatiaľ som v období od júla do teraz brala kys.listovu a píla alchemikovy čaj.Na vysetreni po potrate som bola vo februári dr povedal že som v poriadku a ak sa nepodarí otehotnieť mám prísť v júni.Menstauciu mávam pravidelne 30-33.den, v ovulacii a partnerovi tiez nevidím žiaden problém. Mávam dosť často pohlavný styk,aj každý deň,nie kvôli tomu že sa pokúšame o dieťa ale proste tak po sebe túžime...Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri plánovaní tehotenstva je vhodné praktizovať nechránený pohlavný styk 2 - 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Praktizovať pohlavný styk každý deň pri plánovaní tehotenstva nie je úplne ideálne, spermie musia aj dozrieť. Odsledujte si to. Ak ste už po jednom zamlčanom potrate, nie je úplne nevyhnutné realizovať špeciálne vyšetrenia, tie sa odporúča realizovať až po dvoch potratoch za sebou. Vtedy sa odporúča realizovať hematologické, endokrinologické, genetické a imunologické vyšetrenie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštíviť Vášho obvodného gynekológa.