Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • nedarí sa nám otehotnieť

    , Autor: babysky11

    Dobrý deň prajem!
    Píšem preto,lebo sa nám nedarí otehotnieť,snažíme sa už 11 mesiac.Prvé dieťatko sa nám podarilo po 3,5roku,po pôrode som mala polycystický vaječník ktorý sa dal od Thiamínu a Duphastonu doporiadku,problém je však aj u muža pred otehotnením v roku 2010 mal len 50% životaschopných spermií,bral len E vitamín,keďže na viac spermiogramov a vyšetrení odmieta ísť,chcem vedeiť,či sú nejaké voľno rpedajné vitamíny na spermie,ktoré by ich kvalitu upravili,čo by ste nám poradili?Veľmi pekne ďakujem za radu vopred :-)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    zlepšenie kvality spermií sa dá dosiahnuť okrem užívania vitamínu E aj užívaním kyseliny listovej - 1 tbl. denne, ďalej je nutné upraviť životosprávu, vyhýbať sa stresu, alkoholu a cigaretám. Vy začnite s úžívaním Inofolicu - ide o výživový doplnok, ktorý zlepšuje kvalitu vajíčok. Držím palce!

Podobné otázky

  • Výsledky z reprodukčnej imunológie

    , Autor: Katka666

    Dobrý deň, prišli nám výsledky z reprodukčnej imunológie. Všetky výsledky sú v norme až na tieto:

    Antisreptolyzín 227,5 [0,0-200,0]
    PDW 21,3 [15,5-17,1]
    Imunoglobulín G 16,3 [7-16,0]
    Imunoglobulín G4 0.87 [0,40-0,86]

    Nedarí sa nám otehotnieť, navštevujeme CAR. Mali sme 3x plánovaný styk s Clostilbegytom a Ovitrelle. Môžu byť tieto zvýšené hodnoty dôvodom neúspešného otehotnenia?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to skôr otázka pre lekárov centra asistovanej reprodukcie, ktorí poznajú všetky informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť. Samozrejme, nevylučujem aj imunologickú príčinu, či je to však jediný a zásadný problém, Vám takto povedať neviem.

  • Dobrý deň

    , Autor: gretka-103

    Chcela by som sa spýtať zistila som že v roku 2019 my doktor oznámil že mám otočenú maternicu a nedarí sa nám otehotnieť čo by bolo ideálne pre oplodnenie vajíčka mám 25 rokov ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nesprávny, ale často používaný pojem “otočená maternica” nemá vplyv na otehotnenie. Jedná sa o jednu z variant, hoci menej častú, postavenia maternice - RVF. Ak sa snažíte otehotnieť, odporúčam nechránený pohlavný styk aspoň 2-3 krát týždenne.

  • Hodnoty AMH

    , Autor: M_8990

    Dobrý deň, pán doktor,
    Mám 30 rokov. Absolvovala som vyšetrenie AMH. Výsledok mojej ovariálnej zásoby je 3,84 ug/l. Ako možno, prosím, tento výsledok interpretovať - ako postačujúci alebo ako lepší?

    Chcela by som vás ešte poprosiť o váš názor na užívanie Vitexu jahňacieho. Je možné si ním uškodiť? Nedočítala som sa, kedy sa má užívať, či nepretržite celé cykly alebo len v prvej, či druhej fáze. Užívam ho zatiaľ druhý mesiac od menštruácie po ovuláciu, s cieľom podporovať dozrievanie vajíčka. Cykly mám pravidelné 26-28 dňové. Mám trochu obavy, aby sa mi neposunula ovulácia užívaním týchto prírodných doplnkov. Inak podľa hormonálneho profilu ovulujem, ale nedarí sa nám otehotnieť.

    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hodnota AMH je u Vás v norme. So spomínaným doplnkom výživy nemám osobne skúsenosti, ale po 2 - 3 mesačnom užívaní sa odporúča dať si niekoľkotýždňovú pauzu. Ak máte pravidelný menštruačný cyklus aj ovuláciu, užívanie týchto preparátov nemá veľký význam. Ak sa Vám aj napriek pravidelnému nechránenému styku 2 - 3 krát týždenne nepodarí otehotnieť v priebehu pol roka, bude vhodné hľadať príčiny neplodnosti. Vhodné vide navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.

  • Ja a môj priateľ

    , Autor: Tinulka

    Dobrý deň, chcem sa opýtať na túto otázku
    Mám priateľa má 32 ja mám 22 mám jedno dieťa s predošlého budú mu 4
    .priateľ bol asi pred 4 rokmi na premografii alebo tak dáko nedarí sa nám otehotniet od novembra 2019 som už zúfalá a chcem sa tešiť z dvoch paliciek..
    Bolo mu zistené že má spomalenie spermii a už aj vraví že sa zmieruje že dieťa mať nebudeme .

    Ja som sklamaná a zúfalá berie nejaké tabletky pre športovcov (on nim nieje) že vraj to pomáha
    Nezdá sa mi lebo ideme na plno a stále nič a s prvým dieťaťom som po 2 mesiacoch otehotnela. Beriem inofolic ale nič.. prosím poraďte nám čo? Ja už chcem aby to tam bolo a mohli sme sa tešiť spolu... takto sme iba nešťastný.. ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti ani výsledky vyšetrení, je veľmi ťažké sa takto vyjadriť. Ak sa Vám však aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku nedarí otehotnieť, odporúčam navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.

  • Menštruácia?

    , Autor: luci31

    Dobrý deň, nedarí sa nám otehotnieť a užila som zatiaľ len v jednom cykle clostil a duphaston. Duphaston som užívala už aj dva cykly pred tým. Tehotná nie som, teda test je stále negatívny a dnes je už 31. deň a menštruácia stále neprišla. Pregnyl mi bol pichnutý v 13.dni cyklu. Do kedy je vhodné čakať a kedy je už vhodné navštíviť gynekológa, aby mi pichol "vyvolávačku"? Hlavne je to teraz nepríjemné kvôli ťažkej dobe. Keby sme sa nesnažili o miminko, tak čakám kľudne ďalej, ale teraz som z toho nervózna, keďže mi nezačal nový cyklus. Ďakujem za pochopenie a odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodné je čakať aspoň 14 dní ododňa očakávanej menštruácie. Až následne si realizujte tehotenský test, pripadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.