Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Jazva po sekcii

    , Autor: dena-3

    Dobry den
    Prosim Vas ako dlho je potrebne sa starat o jazvu po sekcii. Mam na mysli pouzivanie specialnych kremov. Niekolko tyzdnov alebo je to skor v mesiacoch? Kedy je jazva definitivne zahojena a uz sa nemeni?
    Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, o jazvu po cisárskom reže sa nemusíte nejako špeciálne starať. Treba sa vyhnúť mechanickému treniu. Aplikovať krémy s obsahom kyseliny hyaurónovej užívať môžete. Stačí od 12. dňa po cisárskom reže počas obdobia šestonedelia. Po skončení šestonedelia je už jazva zhojená.

Podobné otázky

  • Jazva po sekcii

    , Autor: Mima879

    Dobrý deň, mám otázku. Som 4 týždne po sekcii, jazva sa mi pekne zahojila stehy mi nevyberali ale na začiatku rany mi ostala nitka, taký menší uzol. Chcem sa opýtať, či mi tá nitka sama vypadne, alebo to treba nejako riešiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak boli použité samovstrebateľné stehy, uzlík na konci reznej rany by mal sám odpadnúť. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Jazva po sekcii

    , Autor: dena-3

    Dobry den
    Dakujem za odpoved. Cize pokial tu jazvu mam po sestonedeli celkom peknu tenku nemoze sa uz potom zmenit na keloidnu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nezmení sa už. Sú ženy, alebo teda ľudia, pre mužov platí to isté, ktorým sa zle hoja rany a vzniká koloidný typ jazvy.

  • sekcia

    , Autor: steva

    Dobry den chcem sa opytať čo to znamena ako indikacia na Sc vyrazne stenčeny Ds uteru je to predchadzajuca jazva po sekcii kedže som už jednu mala.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tento pojem znamená, že jazva po predchádzajúcej sekcii je pomerne tenká (stenčený dolný segment) a vaginálny pôrod by bol rizikový.